TA101 - osnove transakcijske analize

Naučite razumjeti svoje i tuđe ponašanje i motive

Radionica "TA 101 - osnove transakcijske analize" namijenjena je upoznavanju s osnovnim i vrlo zanimljivim konceptima transakcijske analize. S jedne strane služi kao uvodna radionica onima koji se bave mišlju upisati školu transakcijske analize (tzv. 202 stupanj) i postati certificirani psihoterapeut transakcijske analize (CTA). S druge strane služi kao radionica na kojima će se stručnjaci raznih profila, ali i ostali građani upoznati s konceptima i na taj način doprinijeti učinkovitosti na profesionalnom i osobnom planu.

Na ukupno 12 sati edukacije upoznati ćemo koncepte transakcijske analize poput ego stanja, životnog skripta, psiholoških igara, služeći se primjerima iz svakodnevnog života i jednostavnim vježbama, sto će polaznicima omogućiti da prodiskutiraju kako će koristiti TA teoriju u razumijevanju sebe i drugih.

Na kraju radionice svaki će polaznik dobiti međunarodno priznati certifikat koji je uvjet za upis na studij transakcijske analize- psihoterapijske škole koja je priznata od strane Europske asocijacije transakcijske analize i Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Važna napomena za one koji imaju namjeru upisati školu psihoterapije TA202:
S obzirom na velik interes za upis TA202, pohađanje ove radionice nije jamstvo da ćete biti primljeni na Školu psihoterapije TA2022025.Naravno, ako prođete selekcijski intervju, imat ćete prednost pri primanju u sljedećoj generaciji.

profile-pic
Ksenija Petkoviček

Radionica je zadovoljila moja očekivanja.

Kvalitetna, topla i podržavajuća atmosfera radionice, začinjena dobrim raspoloženjem i humorom, te prožeta osjetljivošću prema osobnim iskustvima polaznika. Karakterizirala bih edukaciju izuzetno korisnom za osobni rast te poticajnom vidu daljnjeg profesionalnog usmjerenja. S obzirom na to da se radilo o online edukaciji, mislim da je organizacija i izvedba same edukacije bila zadovoljavajuća. Mislim da je Jelena izrazito pristupačna i stručna te da ima bogato iskustvo koje je uspjela podijeliti s nama, što je meni bilo vrlo korisno.

profile-pic
Klara Janečić

Divno i ispunjujuće iskustvo!

Sadržaj radionice vrlo je jasno objašnjen i primijenjiv u svakodnevnom životu. Praktični primjeri i pristupačnost voditeljice uvelike olakšavaju praćenje i razumijevanje sadržaja, a praktične vježbe pomažu u prepoznavanju pojedinih koncepata TA kod nas samih. Jelena je divna, topla i jako pristupačna osoba! Iako je radionica održana u online okruženju, svojim je vođenjem osigurala vrlo ugodnu i podržavajuću atmosferu. Znanja i iskustvo prenosi na jednostavan i lako razumljiv način. Generalno sam jako zadovoljna cijelom radionicom i svim njezinim elementima - od voditeljice, atmosfere, grupne povezanosti i podrške do samih koncepata TA, praktičnih primjera i iskustava tijekom same radionice te individualnih spoznaja. Za svaku pohvalu!

profile-pic
Mirjana Petković

Sjajno iskustvo s puno korisnih znanja, informacija i odličnih primjera iz svakodnevnog života.

Odlični primjeri iz prakse i svakodnevnog života, držanje zadanog rasporeda, poticanje interaktivnosti, vrlo stručan pristup, dobro objašnjeni pojmovi, naučeno je odmah primjenjivo u praksi, privatno i poslovno. Sve je bilo zaista super! Trenerica je izuzetno stručna, pristupačna, otvorena, opuštena i empatična. Sviđa mi se što koristi različite metafore, životna iskustva i primjere iz prakse kako bi polaznicima što bolje približila i objasnila određene pojmove i teme. Kroz radionicu osjeti se individualni pristup prema svim polaznicima, svi imaju priliku izraziti se, sudjelovati u temama i nitko ne ostaje nezapažen. Sve pohvale za organizaciju i samu radionicu!

profile-pic
Ivana Jambrović Čugura

Zanimljivo

Tema je vrlo zanimljiva i prikazana je pristupačno polaznicima različitih profila. Naučila sam puno u samo 12 sati ! Bilo bi super kad bi postojale ovako "mini" edukacije o pojmovima i tehnikama koje mogu koristiti terapeutima u radu, a da ne zahtijevaju pohađanje cjelokupne edukacije. Jelena je bila divna. Pristupačna i topla, vidi se da posjeduje mnogo znanja. Baš sam je uživala slušati.

profile-pic
Kristina Bušljeta

Strukturirano, ali istovremeno i vrlo fleksibilno

Primjeri su iz stvarnog života, što olakšava razumijevanje jer se teorijsko znanje povezuje s praktičnim.

Prešli su se svi osnovni koncepti u TA.

profile-pic
Maja Dam

Dojmljivo

Iznimna količina materijala veoma kvalitetno sažeta. Divna voditeljica. 🙂 Itekako zanimljiv sadržaj (barem meni osobno) koji me iznenadio svojom praktičnošću. Svakodnevni primjeri koji materijale nekako približe osobi. Dobar termin i fleksibilna vremena pauza za kavu/ručak.

profile-pic
Rafaela Jurman

Pregršt novih saznanja o sebi i o ljudima oko sebe u tako kratkom periodu! 💪🏻

Jedna od najboljih značajki ove radionice je pregršt primjera iz stvarnog života što zaista olakšava savladavanje teorije, a čini i radionicu mnogo zanimljivijom. Također, pristup trenerice svima nama kao da smo dugogodišnji prijatelji je nešto sto bih voljela istaknuti. Sve pohvale za vrlo dobru organizaciju, pristupačnost i smirenost trenerice kao i za svo pruženo znanje koje se lako može iskoristiti u svakodnevnom životu.

profile-pic
Sandra Posavec

Dinamična i edukativna radionica za svaku osobu koja želi raditi na sebi .

Istakla bih svakako predivnu interakciju predavačice gđe. Jelene Vrsaljko i grupe dragih ljudi u kojoj sam sudjelovala. Sve rečeno, naučeno o transakcijskoj analizi je svakako primjenjivo na osobnom nivou i u odnosima sa drugim ljudima . Ostanite drukčiji i svoji u moru istih. Trenerica je jako topla, empatična osoba s kojom u radu osjećate vlastitu opuštenost. Same pohvale za trenericu i njezinu stručnost koju i sa teorijom i svakodnevnim primjerima s lakoćom možete pratiti. Osobno sam pod jakim dojmom i nakon završetka radionice.

profile-pic
Barbara Klobučar-Munjaković

Ugodno i toplo druženje, spojeno sa zanimljivim otkrivanjima

Bilo mi je stvarno ugodno iskustvo družiti se na ovakvom treningu. Trenerica je topla, jasna i ugodna, prenosi znanje i nalazi vremena za sva naša pitanja, a da ne odemo u prazne rasprave.

profile-pic
Ivana Karađole

Radionica je ispunila sva moja očekivanja, bila je zabavna, poučna i dinamična :).

Kao dobru značajku svakako bih istaknula veliku količinu novih znanja koje smo dobili u kratko vrijeme. Također, radionica je zbilja bila izrazito interaktivna, voditeljica nas je poticala da iznesemo što više primjera, zbog čega je bila daleko zanimljivija i dinamičnija od klasičnog koncepta radionice.

profile-pic
Tomislav Ferenc

Edukativno, korisno i ugodno iskustvo.

Iskreno, meni je sve bilo dobro. Od strukture radionice, materijala, primjera, podjele u roomove za vježbe...Primjeri, razgovori, atmosfera... Odličan 5 🙂

profile-pic
Iva Ivančević

Motivirajuće.

Opuštena atmosfera, puno pravih primjera iz kojih je lakše shvatiti teorijski dio. Iako smo se kratko družili, ali Jelena je uspjela da u tom kratkom periodu budemo maksimalno opušteni, otvoreni i da pokušamo iz svojih perspektiva sagledati TA, da pronađemo neke dijelove sebe i lakše shvatimo temelje TA. Jako se osjeti njezina pozitivna energija, stručnost, ali na takav način da se stvarno osjećate slobodno da možete postaviti bilo kada pitanje i da vam se objasni dio koji je možda nejasan.

profile-pic
Nena Franić

Radionica je bila izvrsno planirana i izvedena.

Sva važna teorijska područja su bila potkrijepljena vježbama kroz koje smo dodatno razjasnili teorijsku podlogu. Dva dana su prošla jako brzo, samo jednom sam pogledala na sat (10 minuta prije ručka) što znači da je bilo izuzetno interesantno. Teško je dva dana zadržati predavanjem interes grupe, ali ova radionica je to postigla. Zanimljivo, korisno, praktično, za preporuku!

profile-pic
Beata Grobenski

Sretna sam što sam upisala ovu radionicu.

Kroz 12 sati radionice uspjela sam naučiti osnovne koncepte TA, što me privuklo da nastavim dalje s edukacijom. Sviđale su mi se interaktivnost, opuštenost, učenje kroz primjere, fleksibilnost oko postavljanja pitanja. Jelena je izvrsna trenerica, uspjela nam je odgovoriti na sva pitanja i vidi se da dobro poznaje materiju.

profile-pic
Helena Marijan

Jako jasno i strukturirano postavljen program

Produbila su mi se znanja o TA i sve skupa mi je postalo puno prirodnije i jasnije. Zapravo, ovaj vikend mi je pomogao da shvatim koliko je TA super.

profile-pic
Hana Sarajlić

Izuzetno poučna i interesantna radionica s puno primjenjivog sadržaja.

U malo vremena su vrlo dobro i temeljito objašnjeni temeljni koncepti TA što pruža odličnu podlogu za daljnji rad na sebi te razvijanje daljnjeg interesa za sudjelovanje u TA psihoterapijskoj školi. Predavanja su bila jako zanimljiva s puno konkretnih primjera te sasvim dovoljno grupnog rada.

profile-pic
Marina Grabar Giljević

Zaista same pohvale na radionicu održanu 4. i 5.5.2024. Posebno mi se svidjela dinamika i atmosfera koja se već nekako unutar prvih par minuta ocrtala kao opuštena, zabavna ...Posebne pohvale i Jeleni kao voditeljici; od prijenosa sadržaja, načina izovođenja, korištenja primjera. Vrijeme oba dana je proletjelo. Možda savjet da traje oba dana do 17.00h. Prostor dovoljno velik, omogućuje nesmetan grupni rad s raspravama. Lokacija izvrsna.

profile-pic
Nina Šegvić

Nikad dosta rada na sebi.

Odlična struktura radionice, rad u grupama, pogođen tajming za pauzu/ručak. Otvorena komunikacija s ostalim sudionicima, razmjenjivanje zamisli i iskustava. Topla, motivirana, stručna trenerica nam je uz zanimljive i primjenjive ideje te primjere iz života približila osnovne koncepte TA. Odlična u svakom segmentu, ulijeva povjerenje svojim znanjem i toplim pristupom.

profile-pic
Violeta Bokunić Belamarić

Wellness za dušu

Radionica je vrlo dobro strukturirana, zanimljiva, popraćena jasnim i konkretnim primjerima i dodatnim materijalima. Nauči se jako puno. Naučeno je korisno i lako primjenjivo svakodnevno u poslu jednako kao i u osobnom razvoju. Atmosfera je vrlo ugodna i opuštena. Pravi wellness za dušu. Meni je ova radionica bila odlična. Trenerica je vrlo draga, pristupačna i topla osoba. Svojom stručnošću i entuzijazmom uspijeva zadržati svu pažnju. Odlično objašnjava uz brojne jednostavne primjere, te ima strpljenja za pitanja i komentare polaznika.

profile-pic
Jelena Češljar

Odlično uloženo vrijeme u osobni i profesionalni rast i razvoj!

Kompleksni pojmovi iz transakcijske analize objašnjeni su vrlo jednostavnim jezikom, puno primjera koji su dodatno približili koncepte i osnove iz TA, ugodna atmosfera rada , ugodna atmosfera i u grupi, mogućnost postavljanja mnoštva pitanja te odgovori na njih doveli su do toga da radionica bude i više nego zanimljiva i uspješna! Vrijeme provedeno na radionici proletjelo je doslovno u trenutku... 🙂 Znam da to nije do Vas tako da Vi ne možete ništa oko online održavanja radionica, iako vjerujem da su uživo radionice još bolje. Vrhunska trenerica koja je svojom elokventnošću, entuzijazmom kojim pristupa radionici "zarazila" sve nas toliko da jedva čekam nove radionice i daljnje usavršavanje na ovom području. Usprkos online načinu rada trenerica je uspjela da radionica bude interaktivna s puno produktivnih diskusija. Apsolutno sve pohvale! 🙂 Za sve koji razmišljaju trebaju li upisati TA101 radionicu iskreno im preporučam da to naprave za sebe. Čak i ako ih ne zanima daljnje školovanje u transakcijskoj analizi , TA101 radionica pomoći će im u svakodnevnom funkcioniranju, moći će bolje razumjeti transakcije, komunikaciju među ljudima te će svakako nakon završetka radionice biti zadovoljni svime što su naučili i saznali!

profile-pic
Irma Sopić

Izvrsno koncipirana radionica.

Radionica može biti korisna ne samo na osobnoj, već i profesionalnoj razini. Super atmosfera, opuštena i sigurna gdje ljudi mogu izraziti svoje mišljenje i stavove. Jako mi se svidio naglasak na interakciji s nama polaznicima, rad u grupama, kao i zabavno ozračje. Upoznala sam puno dragih ljudi i žao mi je što radionica ne traje duže.

profile-pic
Ivana Šabić

Poučno

Upoznala sam se s novim konceptima u području transakcijske analize s kojima se nisam do sad susrela. Zanimljivo i dobro sastavljeno. Dobila sam uvid u koncept drivera, te me to potaklo na razmišljanje o vlastitim osjećajima i načinima funkcioniranja. Zadovoljna sam s količinom znanja koje sam stekla i veselim se novim radionicama. Teorijska osnova je dobra, a bila bi još i bolja kada bi se npr. postavilo još video zapisa, kao i pristup nekim člancima psihologa i teoretičara koji se spominju. Za sada mi još oko gradiva nije bila potrebna pomoć, ali sigurna sam da ću je dobiti kada je zatražim. Hvala na lijepom iskustvu.

profile-pic
Perina Bebić

Vrlo zanimljivo, poučno, korisno.

Radionica je bila poučna, zanimljiva i interaktivna. S obzirom na online nastavu koja je zahtjevna zbog dugog sjedenja ispred ekrana, moram reći da je vrijeme brzo prošlo. Ni u kom slučaju nije bila zamorna. Puno razgovora, primjera, uključenost nas polaznika, sve je to doprinijelo i razbilo monotoniju čistog predavanja. Mnogo toga sam naučila o sebi, razlozima svojih ponašanja i ponašanjima drugih ljudi. Trenerica je jako pristupačna. Čini da se ljudi dobro osjećaju u novom okruženju. Puna je pozitivne energije, entuzijastična i stručna. Otvorena je novim pitanjima, voli rasprave, nove ideje... Kompetentna u svom području. Mislim da je ovakav dvodnevni tečaj izvrstan način da se čovjek upozna sa nekom novom disciplinom i odluči ima li potrebu /želju nastaviti se time baviti.

profile-pic
Tomislav Ručević

Vrlo poučna i interaktivna radionica

Mnogi su koncepti primjenjivi ne samo u praksi, već i u osobnom rastu i razvoju. Stručnost trenerice, njezin entuzijazam i elokventnost, kao i strpljenje za bilo kakva pitanja ili komentare polaznika te vrlo dobra struktura svih obrađenih poglavlja.

profile-pic
Andrea Vidović

Nestrpljivo čekam upise u TA202!

Radionica je poslužila kao dodatna potvrda želje za savjetodavnim i psihoterapijskim radom. Dobro organizirano vrijeme unutar radionice, konkretnost materijala te kvalitetan predavač.

profile-pic
Iris Šebalj

Bilo je jako informativno, ali i lako razumljivo laiku, uz vrlo pozitivan i pristupačan nastup voditeljice.

Vrlo me se dojmilo koliko je Jelena otvorena, opuštena i empatična osoba i s koliko volje i entuzijazma pristupa i radionici i svim članovima grupe. Materijali su bili vrlo jasni i prilagođeni svim polaznicima, te potkrijepljeni primjerima, tako da smo svi mogli vrlo lako pratiti i shvatiti što nam Jelena objašnjava. Također sam u samo 12 sati imala priliku pogledati neke situacije iz vlastitog života na način na koji mi to dosada nije palo na pamet, i samo na temelju ove radionice početi raditi na poboljšanju nekih svojih ponašanja.

profile-pic
Andreja Lukić

Jako zanimljiva radionica

Radionica je bila jako zanimljiva. Trenerica izrazito stručna, zanimljiva, pristupačna i strpljiva, organizirana. Spremno je odgovarala na sva postavljena pitanja, a sve je potkrepljivano primjerima koji su lako pamtljivi. Iako je radionica bila online, izgubila pojam o vremenu te nisam uopće bila umorna radi provedenih i više od12h pred ekranom. Stekla sam nova znanja o TA ali i o samoj sebi, te se javila želja za daljnim radom kroz daljnju edukaciju (već sam se predbilježila za TA202 ) ali i odlasku na individualnu psihoterapiju.

profile-pic
Helena Strazicic

Iskustvo puno energije, interakcije i entuzijazma

Mirnoća, elokventnost trenerice, interaktivan pristup i velik broj primjera drže pažnju pa vrijeme doslovno proleti. Logika odnosno bit transakcijske analize jasno je predstavljena te na samom kraju poželiš još koji termin za sva pitanja koja su se nametnula. Jelena svojom mirnoćom, pristupačnošću, otvorenošću i iskrenom ljubavi prema transakcijskoj analizi pozove da nastaviš dalje.

profile-pic
Gordana Goles-Ivanovic

Odlična radionica, ispunila moja očekivanja.

Jelena je izvrsna voditeljica radionice. Objašnjenja su stručna a opet razumljiva svakome. Otvorena za potpitanja u svakom trenutku kako bi dala dodatna objašnjenja ukoliko je nekom polazniku potrebno. Teoriju pokrijepljuje s mnoštvo primjera iz života kako bi ju polaznici lakše i bolje razumjeli. Izrazito je topla, pristupačna, bez distance. Sve za 5+

Kome je radionica namijenjena?

Radionica je namijenjena svima koji:

  • žele razumjeti onu dublju stranu međuljudske komunikacije koja se ne odvija samo riječima, nego na jednoj dubljoj psihološkoj razini. Ponavljaju li se u komunikaciji s Vašim partnerom stalno iste situacije koje biste najradije izbjegli, a uvijek upadate u njih? Imate li prijatelje kojima je uvijek teško, ma koliko se trudili da im pomognete? Radne kolege koji su uvijek čangrizavi ili planu na svaku sitnicu? Naučite razumjeti pozadinske razloge takvih ponašanja i kako s njima izaći na kraj.
  • žele shvatiti razloge vlastitih reakcija, ponavljajućih obrazaca i ponašanja. Osjećate li da ste odgovorniji od okoline, da više brinete o tome da je svijet "posložen kako treba"? Imate li impulsivne reakcije i ponašanja poslije kojih žalite? Znate da su stvari koje Vas ljute bezazlene, ali ne možete si pomoći - jednostavno iskočite iz kože kada se dogode? Dođite na radionicu i shvatite što je to u Vama što "okida" takva ponašanja.
  • žele svoju profesionalnu karijeru usmjeriti u područje psihoterapije. Pohađanje radionice TA101 je preduvjet za četverogodišnje obrazovanje psihoterapeuta u školi transakcijske analize na koje ste pozvani da nam se pridružite. 🙂

Kojim metodama ćemo usvajati znanja?

  • Interaktivnim predavanjem,
  • vježbama u parovima, trijadama i malim grupama,
  • korištenjem video materijala,
  • diskusijama i
  • neformalnim razgovorima uz kavu :).

Niste upoznati s transakcijskom analizom?

Pogledajte naše video isječke o transakcijskoj analizi:

Vrijeme i mjesto održavanja radionice

Datum održavanja radionice bit će objavljen kada se otvore upisi.

Radionica će se održati u prostoru centra Budi svoj, Martićeva 5, Zagreb

Kako bi se osigurala interaktivnost radionice, broj polaznika ograničen je na 14.

Želite li primiti obavijest o otvaranju upisa? Registrirajte se na našim web stranicama i poslat ćemo Vam obavijest mailom.

Vaše TA učiteljice

Petra Goršić

CTA, PTSTA

Rođena je 1979. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je studij psihologije.

Od 2005. do 2021. radila je u više zdravstvenih ustanova na poslovima psihologa u medicini rada, zrakoplovnog psihologa, kliničkog psihologa i psihoterapeuta.

2019. položila je u EATA-i (European Association for Transactional Analysis) CTA ispit za psihoterapeuta, a iste godine joj Hrvatska psihološka komora dodjeljuje status kliničkog psihologa.

2022. godine stječe naziv učitelja i supervizora transakcijske analize (PTSTA).

Aktivna je članica Udruge transakcijske analize, te je u sklopu nje sudjelovala u organizaciji ljetnih škola, radionica i ostalih aktivnosti udruge.

Od 2013 do 2021 delegat je Hrvatske u EATA-i, te od 2015 do 2021 voditelj Communication Committee-ja te udruge. Bila je zadužena povećanje atraktivnosti i dostupnosti udruge, što između njenih više od 7000 članova, što prema van.

Član je Hrvatske komore psihoterapeuta te od 2020 član Povjerenstva za stručna pitanja i trajno usavršavanje.

Petra je udana i majka troje djece. Živi na selu u blizini Zagreba. Ima dva vesela psa i jednu mačku. Voli ples, šetnje šumom, planinarenja, more i kampiranja.

Uživa u knjigama Y. N. Hararija, Davora Rostuhara i Irvina Yaloma, voli proučavati snove i teoriju evolucije.

Jelena Vrsaljko
Jelena Vrsaljko

CTA, PTSTA

Rođena je 1973. u Zagrebu. Na Pravnom fakultetu, Studij za socijalni rad, diplomira 1997. godine.

Na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Lancasteru 2006. godine certificirana je za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha.

2015. godine polaže ispit iz transakcijske analize pri Europskoj asocijaciji transakcijskih analitičara i stječe naziv certificiranog psihoterapeuta (CTA).

2016. godine stječe naziv učitelja i supervizora transakcijske analize (PTSTA).

Tijekom posljednih 14 godina stekla je bogato iskustvo u radu s klijentima. Do danas kontinuirano sudjeluje na edukacijama iz područja psihoterapije i coachinga.

Svoje višegodišnje iskustvo vođenja treninga iz područja NLP‑a pretočila je u prvu knjigu hrvatskih autora iz tog područja “NLP—Uvod u osobni rast i razvoj“.

Članica je INHNLP-a, HNLPD-a, EATA-e i UTA-e, strukovnih udruga NLP trenera i psihoterapeuta transakcijske analize.

Direktorica je Centra za edukaciju i savjetovanje Budi svoj u okviru kojeg održava treninge iz područja transakcijske analize, NLP-a, soft skills treninge, radionice za roditelje i partnere te pruža usluge psihoterapije i savjetovanja.

Smatra da je osnova uspješnog roditeljstva, ostvarivanja u karijeri i ostvarivanja intimne veze rad na sebi, koji je osnova svih usluga koje pruža. Njena je životna misija „širenje autonomije“ te kroz svoj rad pomaže ljudima da se vrate k sebi.Piše stručne i popularne članke za portale ordinacija.hr, roditelji.hr, klinfo.hr te tjednike i časopise Večernji list, Sensa, Story kids.

Udana je i majka male Tonke. Desetogodišnje dijete izvrstan je alibi za necenzurirano pokazivanje djeteta u sebi. Svoje slobodno vrijeme voli provoditi istražujući seoska gospodarstva u okolici Zagreba i šire, isprobavajući zajedno s mužem nove recepte, ludujući i igrajući se s Tonkom…. Jako voli planirati putovanja i putovati, igrati se, čitati, gledati dobre filmove, fotografirati i “sređivati” fotografije, družiti se s prijateljima, jedriti i skijati…

Mrzi tripice, hladetinu i komarce!