TA101 - osnove transakcijske analize

Naučite razumjeti svoje i tuđe ponašanje i motive

Radionica "TA 101 - osnove transakcijske analize" namijenjena je upoznavanju s osnovnim i vrlo zanimljivim konceptima transakcijske analize. S jedne strane služi kao uvodna radionica onima koji se bave mišlju upisati školu transakcijske analize (tzv. 202 stupanj) i postati certificirani psihoterapeut transakcijske analize (CTA). S druge strane služi kao radionica na kojima će se stručnjaci raznih profila, ali i ostali građani upoznati s konceptima i na taj način doprinijeti učinkovitosti na profesionalnom i osobnom planu.

Na ukupno 12 sati edukacije upoznati ćemo koncepte transakcijske analize poput ego stanja, životnog skripta, psiholoških igara, služeći se primjerima iz svakodnevnog života i jednostavnim vježbama, sto će polaznicima omogućiti da prodiskutiraju kako će koristiti TA teoriju u razumijevanju sebe i drugih.

Na kraju radionice svaki će polaznik dobiti međunarodno priznati certifikat koji je uvjet za upis na studij transakcijske analize- psihoterapijske škole koja je priznata od strane Europske asocijacije transakcijske analize i Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Kome je radionica namijenjena?

Radionica je namijenjena svima koji:

  • žele razumjeti onu dublju stranu međuljudske komunikacije koja se ne odvija samo riječima, nego na jednoj dubljoj psihološkoj razini. Ponavljaju li se u komunikaciji s Vašim partnerom stalno iste situacije koje biste najradije izbjegli, a uvijek upadate u njih? Imate li prijatelje kojima je uvijek teško, ma koliko se trudili da im pomognete? Radne kolege koji su uvijek čangrizavi ili planu na svaku sitnicu? Naučite razumjeti pozadinske razloge takvih ponašanja i kako s njima izaći na kraj.
  • žele shvatiti razloge vlastitih reakcija, ponavljajućih obrazaca i ponašanja. Osjećate li da ste odgovorniji od okoline, da više brinete o tome da je svijet "posložen kako treba"? Imate li impulsivne reakcije i ponašanja poslije kojih žalite? Znate da su stvari koje Vas ljute bezazlene, ali ne možete si pomoći - jednostavno iskočite iz kože kada se dogode? Dođite na radionicu i shvatite što je to u Vama što "okida" takva ponašanja.
  • žele svoju profesionalnu karijeru usmjeriti u područje psihoterapije. Pohađanje radionice TA101 je preduvjet za četverogodišnje obrazovanje psihoterapeuta u školi transakcijske analize koje počinje na jesen 2019. i na koje ste pozvani da nam se pridružite. 🙂

Kojim metodama ćemo usvajati znanja?

  • Interaktivnim predavanjem,
  • vježbama u parovima, trijadama i malim grupama,
  • korištenjem video materijala,
  • diskusijama i
  • neformalnim razgovorima uz kavu.

Niste upoznati s transakcijskom analizom?

Pogledajte naše video isječke o transakcijskoj analizi:

Ugodno i toplo druženje, spojeno sa zanimljivim otkrivanjima


Barbara Klobučar-Munjaković

Bilo mi je stvarno ugodno iskustvo družiti se na ovakvom treningu. Trenerica je topla, jasna i ugodna, prenosi znanje i nalazi vremena za sva naša pitanja, a da ne odemo u prazne rasprave.

Prekrasno iskustvo.


Ivana Pervan

Dobra strukturiranost uvodne radionice kojom se upoznaje terapijski pravac i istovremeno usvajaju temeljna znanja koja se odmah mogu primijeniti u svakodnevnom životu i odnosu s okolinom.

Radionica je bila izvrsno planirana i izvedena.


Nena Franić

Sva važna teorijska područja su bila potkrijepljena vježbama kroz koje smo dodatno razjasnili teorijsku podlogu. Dva dana su prošla jako brzo, samo jednom sam pogledala na sat (10 minuta prije ručka) što znači da je bilo izuzetno interesantno. Teško je dva dana zadržati predavanjem interes grupe, ali ova radionica je to postigla. Zanimljivo, korisno, praktično, za preporuku!

Radionica je praktična, konkretna i primjenjiva u svakodnevnom životu.


Darko Ilić

Iznimno ugodna atmosfera i ljudsko ozračje s kojim se mogu na jednostavan način razgovarati i ulaziti u sve životne teme. U takvom ozračju vrijeme leti i brzo se izgradi povezanost grupe.

Jako jasno i strukturirano postavljen program


Helena Marijan

Produbila su mi se znanja o TA i sve skupa mi je postalo puno prirodnije i jasnije. Zapravo, ovaj vikend mi je pomogao da shvatim koliko je TA super.

Strukturirano, ali istovremeno i vrlo fleksibilno


Kristina Bušljeta

Primjeri su iz stvarnog života, što olakšava razumijevanje jer se teorijsko znanje povezuje s praktičnim.

Prešli su se svi osnovni koncepti u TA.

Vrijeme i mjesto održavanja radionice


Radionica se održava 20 ožujka 2020 od 17 do 21 sat i 21. ožujka 2020. od 9 do 17 sati.

Radionica će se održati u centru Budi svoj, Martićeva 5, Zagreb.

Napomena: U ovisnosti od broja prijavljenih mjesto održavanja može se promijeniti, o čemu ćemo Vas na vrijeme obavijestiti.

Upišite radionicu odmah, nemojte čekati, jer je broj mjesta na radionici ograničen!

Vaša trenerica:

Jelena Vrsaljko je rođena 1973. u Zagrebu. Na Pravnom fakultetu, Studij za socijalni rad, diplomira 1997. godine.

Na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Lancasteru 2006. godine certificirana je za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha.

2015. godine polaže ispit iz transakcijske analize pri Europskoj asocijaciji transakcijskih analitičara i stječe naziv certificiranog psihoterapeuta (CTA).

2016. godine stječe naziv učitelja i supervizora transakcijske analize (PTSTA).

Tijekom posljednih 14 godina stekla je bogato iskustvo u radu s klijentima. Do danas kontinuirano sudjeluje na edukacijama iz područja psihoterapije i coachinga.

Svoje višegodišnje iskustvo vođenja treninga iz područja NLP‑a pretočila je u prvu knjigu hrvatskih autora iz tog područja “NLP—Uvod u osobni rast i razvoj“.

Članica je INHNLP-a, HNLPD-a, EATA-e i UTA-e, strukovnih udruga NLP trenera i psihoterapeuta transakcijske analize.

Direktorica je Centra za edukaciju i savjetovanje Budi svoj u okviru kojeg održava treninge iz područja transakcijske analize, NLP-a, soft skills treninge, radionice za roditelje i partnere te pruža usluge psihoterapije i savjetovanja.

Smatra da je osnova uspješnog roditeljstva, ostvarivanja u karijeri i ostvarivanja intimne veze rad na sebi, koji je osnova svih usluga koje pruža. Njena je životna misija „širenje autonomije“ te kroz svoj rad pomaže ljudima da se vrate k sebi.

Piše stručne i popularne članke za portale ordinacija.hr, roditelji.hr, klinfo.hr te tjednike i časopise Večernji list, Sensa, Story kids.

Udana je i majka male Tonke. Osmogodišnje dijete izvrstan je alibi za necenzurirano pokazivanje djeteta u sebi. Svoje slobodno vrijeme voli provoditi istražujući seoska gospodarstva u okolici Zagreba i šire, isprobavajući zajedno s mužem nove recepte, ludujući i igrajući se s Tonkom…. Jako voli planirati putovanja i putovati, igrati se, čitati, gledati dobre filmove, fotografirati i “sređivati” fotografije, družiti se s prijateljima, jedriti i skijati…

Mrzi tripice, hladetinu i komarce!

Jelena živi TA.


Nena Franić

Za Jelenu mogu reći da se vidi da živi TA i kroz radionicu je prenijela dio svoje strasti i na mene. Stručna, zanimljiva, jednostavna, topla i predivna. Vidimo se na TA202! 🙂

A što da kažem o Jeleni?


Helena Marijan

Ona je toliko jedna topla i ugodna osoba, fokusiran i nadahnjujući trener. Njen entuzijazam je zarazan, a zbog njene prirodnosti i dragosti nemoguće ju je ne zavoljeti. 🙂


Kristina Bačkonja

Kada kritičar nema kritiku, onda je jasno što misli o predavaču. Kako je rekla jedna polaznica: "Kraljica!"