TA101 - osnove transakcijske analize

ONLINE radionica, 29. i 30. siječnja 2021.

Naučite razumjeti svoje i tuđe ponašanje i motive

Online radionica "TA 101 - osnove transakcijske analize" namijenjena je upoznavanju s osnovnim i vrlo zanimljivim konceptima transakcijske analize. S jedne strane služi kao uvodna radionica onima koji se bave mišlju upisati školu transakcijske analize (tzv. 202 stupanj) i postati certificirani psihoterapeut transakcijske analize (CTA). S druge strane služi kao radionica na kojima će se stručnjaci raznih profila, ali i ostali građani upoznati s konceptima i na taj način doprinijeti učinkovitosti na profesionalnom i osobnom planu.

Na ukupno 12 sati edukacije upoznati ćemo koncepte transakcijske analize poput ego stanja, životnog skripta, psiholoških igara, služeći se primjerima iz svakodnevnog života i jednostavnim vježbama, sto će polaznicima omogućiti da prodiskutiraju kako će koristiti TA teoriju u razumijevanju sebe i drugih.

Na kraju radionice svaki će polaznik dobiti međunarodno priznati certifikat koji je uvjet za upis na studij transakcijske analize- psihoterapijske škole koja je priznata od strane Europske asocijacije transakcijske analize i Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Sjajno iskustvo s puno korisnih znanja, informacija i odličnih primjera iz svakodnevnog života.

Odlični primjeri iz prakse i svakodnevnog života, držanje zadanog rasporeda, poticanje interaktivnosti, vrlo stručan pristup, dobro objašnjeni pojmovi, naučeno je odmah primjenjivo u praksi, privatno i poslovno. Sve je bilo zaista super! Trenerica je izuzetno stručna, pristupačna, otvorena, opuštena i empatična. Sviđa mi se što koristi različite metafore, životna iskustva i primjere iz prakse kako bi polaznicima što bolje približila i objasnila određene pojmove i teme. Kroz radionicu osjeti se individualni pristup prema svim polaznicima, svi imaju priliku izraziti se, sudjelovati u temama i nitko ne ostaje nezapažen. Sve pohvale za organizaciju i samu radionicu!

profile-pic
Mirjana Petković

Odlično uloženo vrijeme u osobni i profesionalni rast i razvoj!

Kompleksni pojmovi iz transakcijske analize objašnjeni su vrlo jednostavnim jezikom, puno primjera koji su dodatno približili koncepte i osnove iz TA, ugodna atmosfera rada , ugodna atmosfera i u grupi, mogućnost postavljanja mnoštva pitanja te odgovori na njih doveli su do toga da radionica bude i više nego zanimljiva i uspješna! Vrijeme provedeno na radionici proletjelo je doslovno u trenutku... 🙂 Znam da to nije do Vas tako da Vi ne možete ništa oko online održavanja radionica, iako vjerujem da su uživo radionice još bolje. Vrhunska trenerica koja je svojom elokventnošću, entuzijazmom kojim pristupa radionici "zarazila" sve nas toliko da jedva čekam nove radionice i daljnje usavršavanje na ovom području. Usprkos online načinu rada trenerica je uspjela da radionica bude interaktivna s puno produktivnih diskusija. Apsolutno sve pohvale! 🙂 Za sve koji razmišljaju trebaju li upisati TA101 radionicu iskreno im preporučam da to naprave za sebe. Čak i ako ih ne zanima daljnje školovanje u transakcijskoj analizi , TA101 radionica pomoći će im u svakodnevnom funkcioniranju, moći će bolje razumjeti transakcije, komunikaciju među ljudima te će svakako nakon završetka radionice biti zadovoljni svime što su naučili i saznali!

profile-pic
Jelena Češljar

Vrlo poučna i interaktivna radionica

Mnogi su koncepti primjenjivi ne samo u praksi, već i u osobnom rastu i razvoju. Stručnost trenerice, njezin entuzijazam i elokventnost, kao i strpljenje za bilo kakva pitanja ili komentare polaznika te vrlo dobra struktura svih obrađenih poglavlja.

profile-pic
Tomislav Ručević

Kome je radionica namijenjena?

Radionica je namijenjena svima koji:

  • žele razumjeti onu dublju stranu međuljudske komunikacije koja se ne odvija samo riječima, nego na jednoj dubljoj psihološkoj razini. Ponavljaju li se u komunikaciji s Vašim partnerom stalno iste situacije koje biste najradije izbjegli, a uvijek upadate u njih? Imate li prijatelje kojima je uvijek teško, ma koliko se trudili da im pomognete? Radne kolege koji su uvijek čangrizavi ili planu na svaku sitnicu? Naučite razumjeti pozadinske razloge takvih ponašanja i kako s njima izaći na kraj.
  • žele shvatiti razloge vlastitih reakcija, ponavljajućih obrazaca i ponašanja. Osjećate li da ste odgovorniji od okoline, da više brinete o tome da je svijet "posložen kako treba"? Imate li impulsivne reakcije i ponašanja poslije kojih žalite? Znate da su stvari koje Vas ljute bezazlene, ali ne možete si pomoći - jednostavno iskočite iz kože kada se dogode? Dođite na radionicu i shvatite što je to u Vama što "okida" takva ponašanja.
  • žele svoju profesionalnu karijeru usmjeriti u područje psihoterapije. Pohađanje radionice TA101 je preduvjet za četverogodišnje obrazovanje psihoterapeuta u školi transakcijske analize koje počinje na jesen 2021. i na koje ste pozvani da nam se pridružite. 🙂

Kojim metodama ćemo usvajati znanja?

  • Interaktivnim predavanjem,
  • vježbama u parovima, trijadama i malim grupama,
  • korištenjem video materijala,
  • diskusijama i
  • neformalnim razgovorima uz kavu (koju ćete si skuhati u svom domu 🙂 ).

Niste upoznati s transakcijskom analizom?

Pogledajte naše video isječke o transakcijskoj analizi:

Vrijeme i mjesto održavanja radionice

Radionica se održava 29. siječnja 2021. od 17 do 21 sat i 30. siječnja 2021. od 9 do 17 sati.

Radionica će se održati online preko ZOOM platforme za online edukacije.
Upute za pristup radionici dobit ćete e-mailom čim upišete radionicu.

Kako bi se osigurala interaktivnost radionice, broj polaznika ograničen je na 12. Stoga požurite i upišite radionicu odmah. 🙂

Vaša trenerica:

Jelena Vrsaljko je rođena 1973. u Zagrebu. Na Pravnom fakultetu, Studij za socijalni rad, diplomira 1997. godine.

Na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Lancasteru 2006. godine certificirana je za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha.

2015. godine polaže ispit iz transakcijske analize pri Europskoj asocijaciji transakcijskih analitičara i stječe naziv certificiranog psihoterapeuta (CTA).

2016. godine stječe naziv učitelja i supervizora transakcijske analize (PTSTA).

Tijekom posljednih 14 godina stekla je bogato iskustvo u radu s klijentima. Do danas kontinuirano sudjeluje na edukacijama iz područja psihoterapije i coachinga.

Svoje višegodišnje iskustvo vođenja treninga iz područja NLP‑a pretočila je u prvu knjigu hrvatskih autora iz tog područja “NLP—Uvod u osobni rast i razvoj“.

Članica je INHNLP-a, HNLPD-a, EATA-e i UTA-e, strukovnih udruga NLP trenera i psihoterapeuta transakcijske analize.

Direktorica je Centra za edukaciju i savjetovanje Budi svoj u okviru kojeg održava treninge iz područja transakcijske analize, NLP-a, soft skills treninge, radionice za roditelje i partnere te pruža usluge psihoterapije i savjetovanja.

Smatra da je osnova uspješnog roditeljstva, ostvarivanja u karijeri i ostvarivanja intimne veze rad na sebi, koji je osnova svih usluga koje pruža. Njena je životna misija „širenje autonomije“ te kroz svoj rad pomaže ljudima da se vrate k sebi.

Piše stručne i popularne članke za portale ordinacija.hr, roditelji.hr, klinfo.hr te tjednike i časopise Večernji list, Sensa, Story kids.

Udana je i majka male Tonke. Osmogodišnje dijete izvrstan je alibi za necenzurirano pokazivanje djeteta u sebi. Svoje slobodno vrijeme voli provoditi istražujući seoska gospodarstva u okolici Zagreba i šire, isprobavajući zajedno s mužem nove recepte, ludujući i igrajući se s Tonkom…. Jako voli planirati putovanja i putovati, igrati se, čitati, gledati dobre filmove, fotografirati i “sređivati” fotografije, družiti se s prijateljima, jedriti i skijati…

Mrzi tripice, hladetinu i komarce!

A što da kažem o Jeleni?


Helena Marijan

Ona je toliko jedna topla i ugodna osoba, fokusiran i nadahnjujući trener. Njen entuzijazam je zarazan, a zbog njene prirodnosti i dragosti nemoguće ju je ne zavoljeti. 🙂

Jelena živi TA.


Nena Franić

Za Jelenu mogu reći da se vidi da živi TA i kroz radionicu je prenijela dio svoje strasti i na mene. Stručna, zanimljiva, jednostavna, topla i predivna. Vidimo se na TA202! 🙂