Učimo učiti

Programi

Prilagodili smo programe uzrastu Vašeg djeteta.
Go to Za mlađe školarce

Za mlađe školarce

Ovo je divno razdoblje, idealno za polaganje temelja budućeg kvalitetnog učenja. Djelujte na vrijeme i položite čvrste temelje za razvoj svog djeteta.

Go to Za starije školarce

Za starije školarce

Osnovnoškolska dob idealna je za razvijanje kompetencije učenja. Potaknite u Vašem djetetu glad za znanjem!

Go to Za srednjoškolce

Za srednjoškolce

Srednja škola pred adolescente postavlja velike zahtjeve. Kako savladati tako puno gradiva u tako malo vremena?

Go to Intenziv

Intenziv

Skraćena i intenzivna verzija tromjesečnog programa Učimo učiti. Ova verzija programa namijenjena je onima koji se vremenski ne mogu uklopiti u cjeloviti program.

Go to Crni pojas

Crni pojas

Za one koji su već svladali vještine učenja i žele postati pravi majstori učenja.

Učimo učiti

Stjecanje kompetencije potrebne za kvalitetno, kreativno i samostalno učenje
Aktivno, logično, smisleno i kreativno upoznavanje, razumijevanje i spoznavanje svijeta oko sebe.

Program Učimo učiti nastao je kako bi se učenicima pomoglo da razviju vještine koje učenje čine kvalitetnijim i jednostavnijim, da promijene negativnu sliku učenja i počnu ga vezati uz zadovoljstvo, sreću i razvoj, da postanu samostalniji u učenju, i da preuzmu odgovornost za vlastito učenje.

U programu polaznici stječu znanja i razvijaju vještine za aktivno, logično, smisleno i kreativno upoznavanje, razumijevanje i spoznavanje svijeta oko sebe. Jer učenje je najlogičnija i najuzbudljivija moguća aktivnost.

Učimo učiti nije niti čarobni štapić niti čudotvorni lijek za učenje, no, znamo jednu tajnu koju program čini uspješnim. Svi, a djeca i mladi posebno, vole osjećaj smisla. Bubetanje napamet nikome ne daje osjećaj smisla, već i mala djece negdje podsvjesno u sebi osjećaju da je takvo učenje traćenje vremena i da nisu ništa značajno napravili. Zato ne vole učiti. Mi vraćamo smisao učenju. U učenje uvodimo mišljenje – zaključujemo, povezujemo, odgovaramo na misaone izazove – i stvaralaštvo – učenjem proizvodimo nešto novo (ideje, priče, crteže, metode...). Učeći na ovakav način, djeca i mladi osjećaju da takvo učenje ima smisla jer razumiju, znaju, spoznali su, došli do nekih odgovora, postavili neka pitanja na koja odgovore još nemaju... I to im pruža osjećaj zadovoljstva.

Svrha programa Učimo učiti je stjecanje kompetencije potrebne za kvalitetno, kreativno i samostalno učenje.

  • Kvalitetno učenje znači da je proces učenja doveo do izgradnje umreženog i organiziranog sustava znanja. Takvo učenje uključuje:
    - Čitanje s razumijevanjem
    - Organiziranje sadržaja (stvaranje kategorija/ klasa/ grupa)
    - Uočavanje odnosa i zakonitosti

  • Kreativan način razmišljanja – obrada i prerada nečega uobičajenog i konvencionalnog na neuobičajen i nekonvencionalan način – zapravo zahtjeva puno razmišljanja, a mišljenje je osnova učenja. Kreativno mišljenje motivira učenike jer vlastitim snagama proizvode nešto novo, a rezultati njihovog rada poručuju im da su oni i sposobni i pametni i produktivni, to ima podiže samopouzdanje i osjećaj vlastite vrijednosti. Osim toga, ''mišljenjem izvan kutije'' razvijaju inventivnost.

  • Samostalno učenje podrazumijeva samostalnost u: planiranju i organizaciji učenja, vođenju brige o školskim obvezama (što je za zadaću, kada su testovi, kada je lektira...), iniciranju učenja (učenik sam kreće učiti, bez da ga se na to podsjeća ili tjera) i samom procesu učenju, i u provjeri znanja.

Kako se stvarala Knjiga

Jeste li znali da djeca poput Vaše mogu napisati knjigu? Pravu, "ozbiljnu" knjigu.

Ako želite nabaviti svoj primjerak knjige - tu je!

Knjiga

Što kažu roditelji i djeca?

Zanimaju li Vas detalji?