NLP majstorski trening

Usavršite svoje razumjevanje funkcioniranja ljudskog uma.

Završili ste praktičarski trening NLP-a, ali osjećate da priča nije završena? Htjeli biste pomak u dubinu, u stvarno razumijevanje funkcioniranja ljudskog uma? Htjeli biste i sami jednom postati trener NLP-a?

Sljedeći korak je NLP majstorski trening pod stručnim vodstvom NLP trenerice i diplomirane psihologinje Kristine Bačkonje.

Očekuje Vas nastavak uzbudljivog putovanja koje ste praktičarskim treningom tek započeli. Tek su na majstorskom treningu teme fascinantne, ali i toliko duboke da je neophodan uvjet savladavanje vještina na praktičarskom treningu, bez kojeg majstorski trening ne možete upisati. Naravno, centar Budi svoj priznaje sve inače međunarodno priznate certifikate NLP praktičara, bez obzira gdje ste završili trening.

Treningom dobivate:

  • 72 sata edukacije
  • Pristup edukativnim materijalima na ovom edukacijskom portalu
  • Okrijepu tijekom treninga (kave, sokove)
  • Ručak subotom
  • Naziv majstora NLP-a
  • Međunarodno priznati certifikat
  • Pravo pristupa trenerskom treningu nakon kojega postajete NLP trener
  • .....................

Raspored treninga

Trening se sastoji od pet modula. Modul je obrazovna cjelina koja se predaje u jednom vikendu - petkom od 17:00 do 21:00 i subotom od 9:00 do 17:00.

Trening se održava u prostoru Centra Budi svoj, Martićeva 5, Zagreb.

Teme pojedinih modula


1. modul, - Modeliranje, okviri u NLP-u, metaprogrami - 2. i 3. veljače 2024. 

Na prvom modulu polaznici će naučiti proces modeliranja - proces kojim je nastao cijeli NLP - kako bi u konačnici na završnom ispitu isprezentirali vještinu koju će modelirati. Modeliranje je jednostavno, primjenjivo u svakom segmentu života, a na ovom treningu ćete saznati kako uspješno modelirati.

2. modul - Uloge u timu i driveri - 1. i 2. ožujka 2024.

Prema M. Belbinu svakome od nas prirodno leži jedna do dvije uloge u timu. Ukoliko radimo na poslu gdje nam je dodijeljena uloga suprotna od preferirane, tada nije neobično ako nemamo motivaciju za posao ili ako ne postižemo željene rezultate. Također, ako smo u poziciji da trebamo dodijeliti uloge ljudima, znanje o timskim ulogama može olakšati i ubrzati posao. Prepoznavanjem vlastite uloge ili uloga drugih ljudi izuzetno je korisno jer možemo resurse koje već posjedujemo iskoristiti na najadekvatniji način.

Osim timskih uloga postoje i one životne nastale kao posljedica roditeljskih poruka u djetinjstvu. "Driveri" su pokretači koji određuju naš život, ponekad i u neželjenom smjeru. Na ovom modulu polaznici će osvijestiti što ih ograničava te dovodi do stresa i kako se uopće nositi s tim porukama koje su se duboko ukorijenile.

3. modul - Prezentacijske vještine - 5. i 6. travnja 2024.

Na ovom modulu polaznici će se upoznati sa svime što je potrebno da bi određenu temu mogli dobro i kvalitetno isprezentirati. Sadržaj koji predajemo je važan, no ako način nije dobar tada će i sadržaj izgubiti na zanimljivosti.

O čemu treba voditi računa prije, tijekom i nakon prezentacije glavna je tema ovog modula. Polaznici će se također upoznati i sa Satir kategorijama - stilovima predavanja - osvijestiti koji je njihov dominantan stil, kako ga najbolje iskoristiti u prezentaciji te kako razviti fleksibilnost u radu kada su nam potrebni i drugi stilovi.

4. modul - Vrijednosti - 3. i 4. svibnja 2024.

Vrijednosti su ono što nam je važno. Usvajaju se tijekom života do 21. godine, no najdublji utjecaj imaju one koje usvojimo do sedme godine života (faza utiskivanja). Vrijednosti koje ne preispitujemo formatiraju naše ponašanje i utječu na naše živote. Radeći na vrijednostima i provjeravajući usklađenost vrijednosti dolazimo do dragocjenog odgovora koliko nas one zapravo ograničavaju. Promjenom liste vrijednosti (ukoliko one nisu usklađene) u različitim područjima života oslobađamo potisnute potencijale i usmjeravamo svoje ponašanje na jedan nov, za nas, kvalitetniji način. To je ono čime se bavimo na četvrtom modulu i gdje ujedno mijenjajući listu vrijednosti sažimamo i prolazimo kroz sve tehnike NLP-a obrađene na praktičarskom treningu.

5. modul - Primjena kreativnih tehnika - 7. i 8. lipnja 2024.

Na zadnjem modulu majstorskog treninga posvetit ćemo se raznim kreativnim tehnikama koje su idealan način za oslobađanje resursa, dobivanje odgovora na razna pitanja, ali i simboličan način kako putem tih tehnika možemo osvijestiti i prepoznati važne stvari kod sebe i drugih. Na zadnjem modulu spaja se NLP i kreativnost - a kako je NLP studija subjektivnog iskustva, tako je i ovaj modul dobra prilika da polaznici stvore svoje vlastito iskustva NLP-a kroz kreativnost.

Certifikacija - 30. lipnja 2024.

Tijekom majstorskog treninga polaznici rade projekt modeliranja, a rezultat toga prezentiraju na certifikaciji. Polaznici na certifikaciji demonstriraju i usvojene prezentacijske vještine koje su također jedna od važnih tema NLP majstorskog treninga.

Raspored tema po modulima podložan je promjeni.

Upisi na NLP majstorski trening trenutno su zatvoreni.

Želite li biti informirani o novom terminu NLP majstorskog treninga i o ostalim uslugama centra Budi svoj?
Prijavite se na našu e-mail listu!

"Sama struktura programa, odnosno sadržaj koji se obrađuje je vrlo širok, ali i puno dublji nego na praktičarskom treningu. Tehnike koje se rade većinom su kompleksnije i mogu poslužiti u rješavanju dubljih, ozbiljnijih i značajnijih poteškoća/problema ili međuljudskih konflikata; neke od tehnika prethodno obrađenih na praktičarskom treningu tek su mi sada nakon majstorskog u pravom smislu sjele. Čitav sadržaj vrlo je praktičan, zanimljiv i koristan, ne samo u poslu i profesionalnom životu već i u osobnom razvoju. Način obrade je također vrlo dinamičan, atmosfera je vrlo ugodna i opuštena, uvijek postoji vremena za pitanja (čak i osobne naravi) i ne preskaču se dijelovi niti se ide na sljedeću cjelinu dok svi članovi nisu svladali prethodnu. Sadržaj se obrađuje na temama/problemima iz vlastitog privatnog ili poslovnog života, većinom u parovima ili trojkama, nerijetko i u grupama. Zbilja toplo preporučam ovaj program svima koji žele raditi na osobnom razvoju te bolje razumjeti sebe i svijet oko sebe."

Tomislav Ručević, polaznik majstorskog treninga NLP-a.

Kristina Bačkonja

Kristina Bačkonja svoju urođenu empatiju uspješno je kombinirala sa studijem psihologije što je rezultiralo kombinacijom stručnosti i urođenih predispozicija. 2013. godine je na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Arizoni Kristina certificirana za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha.


U Budi svoj vodi treninge NLP-a koji su specifični po tome što je Kristina psiholog i što svakoj NLP tehnici daje još jednu dimenziju. Osim toga vodi i program "Roditelj za 21. stoljeće", razne specijalizirane radionice te se bavi savjetodavnim radom s roditeljima.

Kristina surađuje sa portalima: www.klinfo.hr, www.ordinacija.hr, za koje piše stručne članke i odgovara na pitanja njihovih čitatelja. Osim navedenog, surađuje sa dnevnim i mjesečnim novinama te daje komentare za lokalne i nacionalne radio i TV postaje.

Slobodno vrijeme provodi smišljajući kako i kada bi mogla uloviti malo slobodnog vremena samo za sebe 🙂 Trenutno većinu vremena provodi sa svojom kćerkom koju obožava a tu i tamo hvata vrijeme za čitanje (ako vas u tramvaju ne vidi i ne čuje, nije nepristojna nego je sigurno zadubljena u knjigu - onu pravu s listovima, ne na tabletu). Voli prirodu i duge šetnje. Poslije duge šetnje voli i dobro pojesti. Zapravo uvijek voli dobro pojesti (iako se to ne vidi). Jako voli životinje, posebno pse. Voli dizajn interijera a silom prilike naučila je žbukati i gletati pa osim stručnih psiholoških tema s njom uvijek možete popričati i o onim građevinskim.