Tips & Tricks za roditelje

Besplatni online tečaj
Naučite sitne ali bitne trikove roditeljstva

Kakvog roditelja treba Vaše dijete?

Koje su posljedice pretjeranog zaštićivanja djeteta?

Kako kazniti pubertetliju?

Koji su adekvatni odgovori na djetetove emocije?

Što kada dijete ima napad bijesa?

Sigurni smo da ovakva pitanja muče sve roditelje. E pa sada imate jedno mjesto na kojem se nalaze odgovori na njih - BESPLATNI online tečaj

Tips & tricks za roditelje

čija je autorica Kristina Bačkonjadiplomirana psihologinja i voditeljica savjetovališta za roditelje "Roditelj za 21. stoljećecentra Budi svoj.

Pristup online tečaju je trenutan, čim ga upišete, i potpuno besplatan.

Tečaj će Vam pružiti kratak uvid u neke tajne roditeljstva s aspekta koje podržava psihologija djeteta i, općenito, psihologija odnosa. Jer ne zaboravimo - komunikacija je uvijek dvosmjerna ulica. U komunikaciji s djetetom na jednoj je strani mlado, neiskusno biće u razvoju, a na drugoj zrela, odrasla osoba sa svim kapacitetima potrebnim za upravljanje tom komunikacijom. Trik pitanje: kome je lakše prilagoditi komunikaciju tako da ona bude sadržajna i produktivna? 😉

Naravno, da bismo komunikacijom mogli upravljati, potrebno je nešto o toj komunikaciji i naučiti.

Djelić potrebnih znanja sada je pred Vama. Besplatno. Ništa Vas ne košta da ga zgrabite i iskoristite za dobrobit sebe i Vašeg djeteta.

Obrađene su važne teme.


Maja Siladi

Za mene najvažnija tema o emocijama i kako na njih reagirati.

Brzo, kratko, sažeto i učinkovito. Bravo!


Kristina Anić

Posebno su mi se sviđali životni primjeri i primjeri iz filmova.

Zanimljivo, brzo, korisno.


Marina Gran

Svidjelo mi se mnogo primjera kroz koje je prikazano na koji način teorijski dio može u praksi izgledati.

Odličan i sažet mini tečaj roditeljstva


Lea Ivančić-Žic Gulan

Svidjeli su mi se primjeri videa iz popularnih serija, kao i primjeri u tekstovima pojedine teme. Preporučila bih ga svojim korisnicima i budućim roditeljima 🙂

Sadržaj tečaja

Dozvole za roditelje

  • Biti savršeni roditelj
  • Djeca pod kontrolom

Kako graditi dobar odnos s djetetom?

  • Što znači - slušati dijete?
  • Kako kazniti dijete u pubertetu?

Kako reagirati na djetetove osjećaje?

  • Emocije
  • Neadekvatan odgovor na djetetove emocije
  • Posljedice neadekvatnog odgovora na djetetove emocije
  • Što je adekvatan odgovor na emocije?

Vaša trenerica

Kristina Bačkonja

Kristina Bačkonja svoju urođenu empatiju uspješno je kombinirala sa studijem psihologije što je rezultiralo kombinacijom stručnosti i urođenih predispozicija. 2013. godine je na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Arizoni Kristina certificirana za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha.


U Budi svoj vodi treninge NLP-a koji su specifični po tome što je Kristina psiholog i što svakoj NLP tehnici daje još jednu dimenziju. Osim toga vodi i program "Roditelj za 21. stoljeće", razne specijalizirane radionice te se bavi savjetodavnim radom s roditeljima.

Kristina surađuje sa portalima: www.klinfo.hr, www.ordinacija.hr, za koje piše stručne članke i odgovara na pitanja njihovih čitatelja. Osim navedenog, surađuje sa dnevnim i mjesečnim novinama te daje komentare za lokalne i nacionalne radio i TV postaje.

Slobodno vrijeme provodi smišljajući kako i kada bi mogla uloviti malo slobodnog vremena samo za sebe 🙂 Trenutno većinu vremena provodi sa svojom kćerkom koju obožava a tu i tamo hvata vrijeme za čitanje (ako vas u tramvaju ne vidi i ne čuje, nije nepristojna nego je sigurno zadubljena u knjigu - onu pravu s listovima, ne na tabletu). Voli prirodu i duge šetnje. Poslije duge šetnje voli i dobro pojesti. Zapravo uvijek voli dobro pojesti (iako se to ne vidi). Jako voli životinje, posebno pse. Voli dizajn interijera a silom prilike naučila je žbukati i gletati pa osim stručnih psiholoških tema s njom uvijek možete popričati i o onim građevinskim.