TA klub

Iskoristite transakcijsku analizu za osobni rast i razvoj.

Zanima li Vas transakcijska analiza, ali niste zainteresirani školovati se za psihoterapeuta? 

Želite usvojiti znanja o ovom psihoterapijskom pravcu kako biste olakšali svoju osobnu promjenu, rast i razvoj?

Želite ostvariti kontakt s ljudima sličnih interesa i pomoći sebi i njima u osobnom razvoju?

Pridružite nam se u TA klubu!

Što je TA klub?

TA klub je zamišljen kao serija od devet radionica namijenjenih osobama koje su zainteresirane za transakcijsku analizu i njenu primjenu u osobnom rastu i razvoju. Svaka radionica ima svoju temu, neki od koncepata transakcijske analize koji se ukratko objasni, a onda se kroz kreativne vježbe u parovima, malim grupama, s demonstracijama približe svakom od polaznika s jedinstvenim ciljem da rastemo i razvijamo se.

TA klub je kombinacija edukacije i savjetovanja: upoznavanje s konceptima transakcijske analize, primjena na sebi i odgovor zašto se ljudi ponašaju tako kako se ponašaju.

O čemu ćemo pričati?

Transakcijska analiza je skup zanimljivih i korisnih teorija i modela funkcioniranja ljudske psihe. Razumijevanje ovih modela i znanje koje nam transakcijska analiza donosi pomaže nam da razumijemo uzroke našeg ponašanja, odluka i nesporazuma u komunikaciji s drugima. Ovo je znanje ključno za svaku osobnu promjenu, jer spoznajući pozadinske uzroke našeg ponašanja, osjećaja i odluka stječemo i moć da ih promijenimo.

Na radionicama TA kluba pojasnit ćemo na jednostavan i pristupačan način temeljne postavke i modele transakcijske analize. Ovaj konkretan ciklus posvećen je psihološkim igrama.

Ako vam se često događaju isti ili slični obrasci s određenim ljudima u vašem životu, postoji velika vjerojatnost da ste se upleli u igru.

U transakcijskoj analizi pojam igre označava niz skrivenih transakcija u komunikaciji koji vodi prema jasnom, već predviđenom rezultatu. Drugim riječima, osoba sa skrivenim motivom baca "udicu", a druga osoba kojoj je ta udica slabost ju ulovi. Rezultat je u tom ribolovu uvijek isti a jedini način da se više ne nađete u takvoj situaciji je da se ne hvatate za udice ili još bolje da ni ne krenete u takav ribolov.

Da bi uopće mogli prekinuti igru, prvo moramo biti svjesni da se ona uopće odvija.

Kada postanemo svjesni igara koje se odvijaju oko nas i s nama, tada je važno naučiti prepoznati udice. Nerijetko se dogodi da nam je jasno da stalno upadamo u iste obrasce ali nam je teško izaći iz tog obrasca. Kada naučimo prepoznati udicu tada dobivamo priliku i ne uloviti ju. 

Na ovim radionicama polaznici će kroz vlastite primjere i aktivno sudjelovanje u parovima i manjim grupama osvještavati vlastite slabosti i načine kako izaći iz njih. Naučit će prepoznati udice na koje sami okidaju ili pak bacaju drugima, potencijalne razloge zbog kojih uopće to radimo te priliku da promijene vlastite reakcije.

Ne možemo promijeniti svijet, ali možemo sebe i tako si život učiniti ugodnijim. 🙂

Ključni su fleksibilnost i iskustvo predavačice!


Iva Kantolić

Programu sam se pridružila iz osobnih i profesionalnih razloga i na kraju mogu reći da sam profitirala na oba polja. Najbolji dio su bile konkretne vježbe koje su dale najviše uvida.

Organizacija TA kluba

Radi kvalitetnog rada broj polaznika je ograničen na maksimalno 14 ljudi.

Program se sastoji od devet radionica koje traju 150 minuta, jednom mjesečno od 18 do 20:30 sati.

Radionice se održavaju u centru Budi svoj, Martićeva 5, Zagreb.

Datumi održavanja radionica:

Radionica

Datum

1

 27.09.2023.

2

11.10.2023.

3

25.10.2023.

4

8.11.2023.

5

22.11.2023.

6

6.12.2023.

7

20.12.2023.

8

10.01.2024.

9

24.01.2024.

Upisi su trenutno zatvoreni

Želite li biti informirani o novom terminu održavanja ciklusa radionica i o ostalim uslugama centra Budi svoj?
Registrirajte se na našim web stranicama!

Voditeljica TA kluba:

Kristina Bačkonja

Kristina Bačkonja, dipl. psiholog, NLP trenerica, edukantica psihoterapije transakcijske analize

Kristina je svoju urođenu empatiju uspješno kombinirala sa studijem psihologije što je rezultiralo kombinacijom stručnosti i urođenih predispozicija. 2013. godine je na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Arizoni Kristina certificirana za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP). 2019. godine upisala je naprednu edukaciju transakcijske analize TA202 i trenutno pohađa četvrtu godinu edukacije.

U centru Budi svoj Kristina radi savjetovanje i psihoterapiju pod supervizijom, vodi treninge NLP-a, program "Roditelj za 21. stoljeće", razne specijalizirane radionice te se bavi savjetodavnim radom s roditeljima.

Kristina surađuje sa portalima: www.klinfo.hr, www.ordinacija.hr, za koje piše stručne članke i odgovara na pitanja njihovih čitatelja. Osim navedenog, surađuje sa dnevnim i mjesečnim novinama te daje komentare za lokalne i nacionalne radio i TV postaje.

Slobodno vrijeme provodi smišljajući kako i kada bi mogla uloviti malo slobodnog vremena samo za sebe 🙂 Trenutno većinu vremena provodi sa svojom kćerkom koju obožava, a tu i tamo hvata vrijeme za čitanje (ako vas u tramvaju ne vidi i ne čuje, nije nepristojna nego je sigurno zadubljena u knjigu - onu pravu s listovima, ne na tabletu). Voli prirodu i duge šetnje. Poslije duge šetnje voli i dobro pojesti. Zapravo uvijek voli dobro pojesti (iako se to ne vidi). Jako voli životinje, posebno pse. Voli dizajn interijera, a silom prilike naučila je žbukati i gletati pa osim stručnih psiholoških tema s njom uvijek možete popričati i o onim građevinskim.