Ja kao roditelj

Plaćeni tečaj

Početna razina

Video/Tekst

Video/Tekst

Plaćeni tečajevi

24 Lekcije

0% Nije započeto

Upis - 60,00 EUR:

Već ste upisali tečaj? Prijavite se da biste mu pristupili.

Evo zašto je ovaj tečaj baš za Vas:

VI STE RODITELJ KOJI JE SVJESTAN DA NIJE SAVRŠEN I ŽELI UČITI

 • Nitko nije savršen roditelj i to svi znamo, no prepoznavanje nedostataka našeg odgoja teško nam ide. Razlog tome je ljudska priroda - mi kao ljudi ne prepoznajemo sami svoju subjektivnost, treba nam u tome pomoć sa strane.
 • Online tečaj "Ja kao roditelj" koncipiran je tako da sami otkrijete koji je Vaš stil roditeljstva i poruke koje nesvjesno šaljete svojoj djeci. Saznat ćete dobre i loše strane Vašeg stila te dobiti upute i vježbe kako da svoj stil roditeljstva uravnotežite u najboljem interesu i Vas i djeteta.
 • Znanja koja ćete dobiti neće Vam omogućiti da pomognete samo sebi, već i ostalima koji utječu na odgoj Vašeg djeteta, prije svega svom partneru, djedovima i bakama. Prepoznat ćete i njihov stil roditeljstva, što će Vam omogućiti da im sugerirate promjenu ili barem kompenzirate poruke koje oni nesvjesno šalju djetetu, a koje je potrebno kompenzirati.

SVE O ČEMU GOVORIMO ŽELITE UČITI NA FLEKSIBILAN I INTERAKTIVAN NAČIN

 • Znanje se uvijek može naći u knjigama, no knjige su statičan skup riječi. Može se naučiti i na predavanjima i radionicama, ali one su u točno određeno vrijeme i na određenom mjestu, a ponekad nam ni jedno ni drugo nije dostupno.
 • Online tečaj nudi Vam najbolje iz oba svijeta: Pored teksta tu su video i audio materijali te interaktivni prostor za pitanja polaznika Kristini Bačkonji, diplomiranoj psihologinji, voditeljici programa "Roditelj za 21. stoljeće" i autorici ovog tečaja. Tečaj možete prolaziti dinamikom koja Vama odgovara, onda kada Vama odgovara, iz udobnosti svog doma, s računala, tableta ili mobitela.
 • Jednom plaćeni tečaj ostaje Vam na raspolaganju "zauvijek" - odnosno dok postoji centar Budi svoj. Tečaj će sigurno biti proširivan i poboljšavan u skladu s novim saznanjima u psihologiji i potrebama polaznika, no ta poboljšanja i nove informacije Vas neće koštati ništa, uvijek ćete imati pristup najnovijoj verziji tečaja.

Što dobivate upisom tečaja:

Tečaj se sastoji od tri modula.

Sa svakim modulom postat ćete bogatiji za nova znanja i vještine.

Stilovi roditeljstva

1. modul - Roditeljski stilovi

Svi se razlikujemo po roditeljskim stilovima. Neki roditelji vole strukturirati vrijeme svog djeteta. Neki su skloni popuštanju. Neki smatraju da se dijete treba što prije osamostaliti, drugi da ga treba zaštititi od svih mogućih opasnosti...
Koji je Vaš roditeljski stil? Koji je stil Vašeg partnera i drugih koji sudjeluju u odgoju djeteta? Jeste li našli neki uravnotežen stil odgoja ili biste ga u nečemu trebali korigirati i kako? Odgovore ćete naći u ovom modulu. Odmah na početku testirat ćemo Vas kako bismo odredili Vaš roditeljski stil, nakon čega ćemo Vam pružiti informacije o njegovim specifičnostima i mogućim poboljšanima.

Kada proučite sve o Vašem roditeljskom stilu uzmite si vremena i promislite o naučenom. Napravite pauzu barem jedan dan ili više kako bi usporedili naučeno s Vašom komunikacijom s djetetom u praksi i probajte primijeniti upute za korekciju koje ste dobili. Pratite reakciju Vašeg djeteta.

Nakon toga prođite ostale lekcije o ostalim roditeljskim stilovima. Uzmite si barem jedan dan da analizirate i pokušate prepoznati koji roditeljski stil koristi Vaš partner, djedovi, bake ili bilo tko uključen u odgoj Vašeg djeteta. Ukoliko je to moguće, upoznajte te osobe s naučenim kako bi i one mogle korigirati svoju komunikaciju s djetetom ako je to potrebno.

Poruke koje šaljemo djeci

2. modul - Poruke koje šaljemo djeci

Naše se životne priče razlikuju. Svaki je čovjek posebna osoba sazdana od genetskih predispozicija, poruka naših roditelja i drugih osoba koje su na nas utjecale u djetinjstvu te iskustava kroz koja smo morali ili htjeli proći. Naša se osobnost neminovno prenosi na verbalne i neverbalne poruke koje upućujemo našoj djeci i time formiramo njihovu osobnost i karakter.

Svi mi želimo utjecati na našu djecu na način koji će ih izgraditi u najboljem mogućem smjeru, no jesmo li uvijek svjesni koje poruke šaljemo i jesu li to poruke koje zaista želimo slati? U kojoj mjeri breme nasljeđa i iskustava utječe na nas tako da na kraju ne uspijevamo poslati onu poruku koju želimo poslati?

Tema ovog modula je osvještavanje stvarnih poruka koje upućujemo djeci i način kako te poruke utječu na njih. Na početku modula opet Vas čeka test kojim ćemo odrediti koje poruke vrlo vjerojatno šaljete svojoj djeci, a da toga niste ni svjesni. Iza toga dobit ćete pojašnjenje uzroka zašto šaljete baš te poruke, kako one utječu na dijete i što trebate učiniti da biste ih promijenili ako je to potrebno. Uzmite si dovoljno vremena, barem jedan dan ako ne i više, da promislite o tim savjetima, u komunikaciji s djetetom prepoznate te poruke i eksperimentirate s promjenom - kako ona utječe na Vaše dijete.

Slično prethodnom modulu, lekcije o drugim tipovima poruka omogućit će Vam da prepoznate poruke drugih osoba uključenih u odgoj Vašeg djeteta. Porazgovarajte s njima o tome i pomognite im da poput Vas osvijeste na koji način mogu još bolje doprinijeti razvoju Vašeg djeteta.

Zen roditelj

3. modul - Kad nisam roditelj

Nas kao roditelje dobrim dijelom oblikuje način kako provodimo vrijeme i aktivnosti u vrijeme kada nismo roditelji. Koliko vremena posvećujemo sami sebi? Koliko partneru? Pa i kad smo s djetetom, koliko je to vrijeme iskorišteno za zaista kvalitetnu komunikaciju koja stvara intimu i povjerenje?

Kako ste kroz prethodne module već nešto naučili o sebi, u ovom modulu ćete naći savjete i preporuke kako da vrijeme kada niste roditelj-odgajatelj iskoristite na najbolji mogući način, specifično s obzirom na Vašu osobnost. Kroz tri lekcije diskutirat ćemo o tome kako provesti vrijeme sa samim sobom, tj. kako "napuniti baterije", koje nas zamke očekuju u odnosu s partnerom i kako ih izbjeći te kako s djetetom biti roditelj koji nije samo odgajatelj, nego i osoba od koje će dijete uvijek u životu moći tražiti oslonac, toplinu i povjerenje.

NOVO
Bonus lekcije
Odgovori na često postavljana pitanja

Ovo je potpuno nov modul koji je nastao zahvaljujući samim polaznicima tečaja. Mnoga pitanja dolaze nam anonimno, a neka od njih se ponavljaju - neki su problemi roditelja tipični. Ta smo pitanja izdvojili i odgovorili na njih.

To je još jedna prednost online tečajeva - poboljšanja tečajeva i nove korisne informacije dobit ćete uvijek potpuno besplatno, a postoji mogućnost da i sami diskusijom sudjelujete u njihovom oblikovanju!

Zašto online tečaj?

Online tečaj je individualiziran.

Tečaj sadrži testove kojima se učenje prilagođava Vašim specifičnostima. Na klasičnom tečaju nemoguće je na taj način organizirati predavanja, no online tečaj pruža tu mogućnost.

Osim toga, na kraju svake lekcije svim je polaznicima otvoren prostor za diskusiju, kako međusobno tako i s autoricom tečaja.

Vi određujete dinamiku tečaja

Online tečaj ne morate pohađati na točno određeni datum i vrijeme. Iako postoji preporuka da ne brzate kroz tečaj nego si dozvolite vrijeme promišljanja i usvajanja znanja i vještina, Vi ste gospodar vremena - sami određujete kada ćete odslušate lekcije i module, kroz lekciju možete prolaziti više puta ili se vraćati na nju po potrebi.

Kad ste jednom upisali tečaj, pristup tečaju imate zauvijek! U stvari, da budemo realni... sve dok postoji Budi svoj i dok tečaj drži objavljenim, a nadamo se da će to biti dugo, dugo... 🙂

Poboljšanja tečaja su besplatna

Svaki tečaj, bio on online ili ne, s vremenom se mijenja i poboljšava. Međutim, od poboljšanja klasičnog tečaja ne možete imati koristi ako ga ponovno ne upišete.

Kod online tečaja je drukčije - budući da imate stalan pristup svim edukacijskim materijalima tečaja, svako poboljšanje dobivate i to besplatno!

Što drugi kažu o tečaju?

OSVIJESTILA SAM SVOJ RODITELJSKI STIL

Nisam bila ni svjesna što moj odgoj predstavlja za moje dijete. Mislim da rad na sebi tek sad počinje.

Kristina Banković

JASNO I DOBRO OBJAŠNJENI KOMPLEKSNI ODNOSI RODITELJA I DJETETA

Uvijek razmišljamo kako odgojiti dijete u smislu kako da njega "oblikujemo", mijenjamo ga. Ovaj tečaj me nagnao ne razmišljanje o tome koliko u stvari i moj karakter utječe na to kakvi će oni postati.

Martina Benko

IMAM O ČEMU RAZGOVARATI S KĆERKOM

Upisala sam tečaj iako sam baka. Moja je kćer već odrasla, ali imam unuke i mislim da je ovo jako korisno i meni, ali i mojoj kćerki, majci mojih unuka.

Jadranka Klaić

Je li ovaj tečaj zaista za Vas?

Da bismo izbjegli očekivanja koja se neće ispuniti, želimo naglasiti neke važne karakteristike tečaja: Ovaj tečaj namijenjen je roditeljima koji su spremni mijenjati sebe i svoju komunikaciju s djetetom.

Provjerite još jednom jesu li Vaša očekivanja u skladu s onime što tečaj nudi.

Za koga je tečaj
 • Imate djecu ili se brinete o nekom djetetu.
 • U dilemi ste je li Vaš način odgoja optimalan za dijete.
 • Mislite da bi Vaš partner ili druge osobe u okolini Vašeg djeteta trebale promijeniti način ophođenja prema djetetu, ali ne znate to argumentirati.
 • Spremni ste dugoročno mijenjati sebe kako biste bili bolji roditelj.
Za koga nije tečaj
 • Odgoj djece kao tema Vas ne zanima.
 • Znate da je Vaš odgojni stil sasvim OK i niste ga spremni mijenjati.
 • Tražite upute kako odgojem mijenjati dijete.
 • Očekujete jednostavne recepte i brze rezultate.

Često postavljana pitanja

Ovdje su odgovori na neka pitanja koja nam se često postavljaju:

Nemam karticu. Kako još mogu platiti tečaj?

Iz Hrvatske tečaj možete platiti i direktnom uplatom na račun centra Budi svoj općom uplatnicom ili telebankingom. Slijede podaci za uplatu:

Budi svoj d.o.o, Pećnjakova 1, Zagreb
Broj računa: HR 2723600001102578029
Iznos: 490,00 kn (ili drugi ako imate popust)
Svrha: Tečaj Ja kao roditelj

Molimo Vas da nas obavijestite e-mailom da ste uplatili tečaj kako bismo Vam mogli poslati račun i daljnje upute za otvaranje pristupa tečaju.
Osobama izvan Hrvatske omogućeno je samo plaćanje karticom.

Što se događa kada platim tečaj?

Ako tečaj platite karticom, odmah nakon uplate otvorit će Vam se stranica s pozdravnom porukom i gumbom preko kojega možete pristupiti svim modulima i lekcijama. Uvodni dio tečaja posvećen je uputama i tehničkim pitanjima kako bismo Vas što bolje usmjerili kroz tečaj. Bez brige, korištenje edukacijskih materijala krajnje je jednostavno, slično našem besplatnom online tečaju "Tips&tricks za roditelje", samo s puno bogatijim sadržajem.

Moram naći način kako motivirati svoje dijete na učenje. Hoće li mi ovaj tečaj pomoći u tome?

U ovom tečaju nećete naći recepte kako s djetetom napraviti ovo ili ono. Tečaj je orijentiran na promjenu Vas kao roditelja-odgajatelja, Vaše opće komunikacije s djetetom kako bi mogli od djeteta izgraditi samopouzdanu, samosvjesnu i autonomnu osobu.
Mi smatramo da je to osnova, temelj svakog daljnjeg rada s djetetom koja često nedostaje pa onda izostaje i bilo koji drugi željeni rezultat. Na primjer, da bi roditelj motivirao dijete na učenje prije toga mora postojati određena razina povjerenja djeteta u savjete roditelja, ali i razumijevanje roditelja za sve potrebe djeteta koje ne uključuju samo učenje.

Tečaj otkriva koje su prepreke takvoj komunikaciji na strani roditelja i kako da ih roditelj korigira u interesu djeteta.

Ovdje nema odgovora na moje pitanje...

Niste našli odgovor na pitanje koje imate? Postavite nam ga e-mailom i ubrzo ćete dobiti odgovor. Nemojte se ustručavati, tu smo radi Vas. 🙂

Držite li tečajeve s ovom temom "u živo"?

Ne, centar Budi svoj u svom programu nema tečaj "u živo" sa sličnom temom.

Koliko dugo imam pristup tečaju?

Jednom kad upišete tečaj, trajno zadržavate pristup svim edukacijskim materijalima. Poboljšanja tečaja dobit ćete bez ikakve dodatne naknade i plaćanja.

Pojam "trajno" shvatite - sve dok tečaj postoji. Centar Budi svoj nema namjeru gasiti ovaj tečaj osim ako nas poslovne prilike natjeraju da ga nekada, nadamo se u dalekoj budućnosti, ugasimo. Mi čvrsto vjerujemo da se to neće desiti, ali Vas čisto zbog pravnih razloga moramo upozoriti da ćete pristup edukacijskim materijalima izgubiti ukoliko centar Budi svoj bude morao zbog nerentabilnosti ugasiti tečaj.

Imamo li mogućnost postavljanja individualnih pitanja tijekom tečaja? Moja je situacija specifična.

Da. Ispod svake lekcije postavljen je prostor za diskusiju u kojem možete postaviti specifično pitanje na koje će Vam odgovoriti Kristina Bačkonja, psihologinja i autorica tečaja. Dapače, takva nas pitanja vesele jer ćemo ih koristiti za proširivanja i poboljšanja tečaja u budućnosti - pitanja će nas usmjeravati da znamo u kojem smjeru ide interes polaznika.

Je li ovaj tečaj prikladan i za bake?

Tečaj je prikladan za svaku osobu koja igra važnu ulogu u odgoju djeteta.

Nemojte oklijevati - upišite tečaj odmah!

Već ste upisali tečaj? Prijavite se da biste mu pristupili.

Spremni?

Ja kao roditelj

Uvod - o samom tečaju

2 Lekcije

Plaćeni tečaj

Text lesson

Plaćeni tečaj

Roditeljski stilovi

7 Lekcije

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Video lesson

Plaćeni tečaj

Poruke koje šaljemo djeci

7 Lekcije

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Plaćeni tečaj

Kad nisam roditelj

3 Lekcije

Plaćeni tečaj

Video lesson

Plaćeni tečaj

Video lesson

Plaćeni tečaj

Video lesson

Bonus - odgovori na često postavljana pitanja

2 Lekcije

Plaćeni tečaj

Dragi polaznici, pitanja nam stižu uglavnom anonimno - očito da vam na ovoj temi tako više odgovara. Kako bi odgovori ipak bili na raspolaganju svima, odlučili smo ih objaviti ne otkrivajući identitet postavljača pitanja.

Video lesson

Plaćeni tečaj

Nastavljamo s pitanjima i odgovorima...

Video lesson

Zaključak

3 Lekcije

Plaćeni tečaj

Text lesson

Plaćeni tečaj

Text lesson

Plaćeni tečaj

Text lesson

Pratite nas

O autorici

Kristina Bačkonja

Kristina Bačkonja, dipl. psihologinja je svoju urođenu empatiju uspješno kombinirala sa studijem psihologije što je rezultiralo kombinacijom stručnosti i urođenih predispozicija. 2013. godine je na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Arizoni Kristina certificirana za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha.U Budi svoj vodi treninge NLP-a koji su specifični po tome što je Kristina psiholog i što svakoj NLP tehnici daje još jednu dimenziju. Osim toga vodi i program "Roditelj za 21. stoljeće", razne specijalizirane radionice te se bavi savjetodavnim radom s roditeljima.Kristina surađuje sa portalima: www.klinfo.hr, www.ordinacija.hr, za koje piše stručne članke i odgovara na pitanja njihovih čitatelja. Osim navedenog, surađuje sa dnevnim i mjesečnim novinama te daje komentare za lokalne i nacionalne radio i TV postaje.Slobodno vrijeme provodi smišljajući kako i kada bi mogla uloviti malo slobodnog vremena samo za sebe ? Trenutno većinu vremena provodi sa svojom kćerkom koju obožava a tu i tamo hvata vrijeme za čitanje (ako vas u tramvaju ne vidi i ne čuje, nije nepristojna nego je sigurno zadubljena u knjigu - onu pravu s listovima, ne na tabletu). Voli prirodu i duge šetnje. Poslije duge šetnje voli i dobro pojesti. Zapravo uvijek voli dobro pojesti (iako se to ne vidi). Jako voli životinje, posebno pse. Voli dizajn interijera a silom prilike naučila je žbukati i gletati pa osim stručnih psiholoških tema s njom uvijek možete popričati i o onim građevinskim.