Online radionica
"Nada"

"Nada je stvar od perja
koja leži u duši,
pjeva melodiju bez riječi
i nikada ne prestaje."
- Emily Dickinson -

Čudna su vremena za sve ljude na svijetu. Vjerojatno su svi osjetili i osjećaju neku od ovih emocija ili stanja:

 • Gubitak kontrole
 • Nemogućnost utjecaja na promjene
 • Tugu
 • Nedostatak podrške
 • Patnju
 • Ograničenja
 • Socijalne opasnosti
 • Interne opasnosti

Ovo prijetnje najčešće ugrožavaju nadu - ali još se nadamo nekom svjetlu u tunelu.

Osjećaj nade razvija se u ranom djetinjstvu i povezan je sa sigurnom privrženošću. Ljudi koji imaju snažnije razvijen osjećaj nade vide više puteva u životu i lakše upravljaju "bezizlaznim" pozicijama i teškim situacijama. U stanju su vidjeti više različitih opcija iz trenutne pozicije, biti fokusirani na pozitivne rezultate i dobiti podršku drugih ljudi.

Što kada mi, savjetnici i terapeuti, nemamo dovoljno nade ili su i naši klijenti beznadni? Što možemo učiniti?  Barbara Repinc Zupančič, prihoterapeutica TA i voditeljica ove radionice misli (a i istraživanja to potvrđuju) da kreativnost, mašta i igra imaju veliku ulogu u razvoju nade. Kao odrasli iz mnogih smo razloga (nesigurna privrženost, traume) ograničeni i spriječeni u pronalaženju nade, ali nikada nije kasno da probudimo i izgradimo te vještine.

Kreativne tehnike u psihoterapijskom procesu pomažu našim klijentima da se izraze na siguran način, pomažu im da nađu "riječi" za svoja unutrašnja stanja i i situacije te da probude mentalizaciju. To je mjesto gdje mogu povećati svjesnost i povezati implicitnu i eksplicitnu memoriju u jedan narativ. Kreativne tehnike za terapeuta mogu biti nježan, nenapadajući način da se otvore teške teme i da dvije osobe mogu provesti ugodno vrijeme zajedno.

O radionici

Radionica se održava 20. lipnja od 9 do 12:30 sati na ZOOM platformi. Svi polaznici e-mailom će dobiti poziv za radionicu s poveznicom na koju moraju kliknuti u zakazano vrijeme kako bi se pridružili radionici. 

Tijekom radionice istražit ćemo naš vlastiti stav o nadi, kako se naša obitelj i kultura odnosi prema njoj i kako nada može biti ohrabrena u psihoterapijskom procesu. Eksperimentirat ćemo s nekim kreativnim tehnikama u cilju:

 • pomoći Vama i Vašim klijentima da vidite neke prepreke i životne situacije na drugačiji način,
 • povećanja broja opcija u raznim situacijama i
 • pomoći da vidite Vašu vlastitu snagu i fleksibilnost.

Budući da je radionica online, dobit ćete prije radionice popis materijala koji ćete trebati za radionicu (vjerojatno ga već imate - papir, ljepilo, škare, bojice, neke časopise, razglednice ako ih imate...).

NAPOMENA: Radionica će biti izvođena na engleskom jeziku.

O voditeljici radionice


Barbara Repinc Zupančič, univ.dipl.pedag. i soc.kult. je certificirani transakcijski analitičar, integrativni supervizor i PTSTA u području psihoterapije. Tijekom svoje karijere radila je u različitim područjima socijalnih usluga (zaštita djece i mladih, obiteljsko nasilje, preventivni rad s adolescentima, rad s ovisnicima). Od 2008. radi kao psihoterapeut u svojoj privatnoj praksi. Specijalizirala je psihoterapiju za djecu i mlade i psihoterapiju traume, a interes joj je i egzistencijalna psihoterapija. Većina klijenata su odrasle osobe. Osim kao psihoterapeut, radi i kao učitelj transakcijske analize i supervizor. Voli kombinirati kreativnost s psihoterapijom i supervizijom.

Upis na radionicu

Mjesto na radionici rezervira se uplatom 250,00 kn na račun centra Budi svoj. Podaci za uplatu su:

Budi svoj d.o.o, Pećnjakova 1, Zagreb
Broj računa: HR 2723600001102578029
Iznos: 250,00 kn
Svrha: Radionica Nada

Za plaćanja iz inozemstva - SWIFT: ZABAHR2X

Molimo Vas da nam javite e-mailom da ste platili kako bismo znali na koju e-mail adresu poslati račun i poziv za online radionicu.

Ako koristite telebanking, iznos možete uplatiti i skeniranjem bar-koda:

Nemojte oklijevati: