Nije tabu tema

Ciklus radionica - seksualnost za psihoterapeute i savjetnike

Psihoterapeuti/kinje i savjetnici/ce se u svom radu s klijentima susreću i s temama vezanim uz seksualnost, bilo da se radi o nekoj jasno izraženoj smetnji ili, češće, o nemogućnosti kontakta s vlastitim seksualnim bićem. Takvo stanje može blokirati osobu da se poveže s vlastitim tijelom, vlastitim emocijama vezanim uz svoje tijelo i svojim stavovima o seksualnosti i seksualnom kontaktu. Da bi psihoterapeutkinje/ti i savjetnice/ci mogli raditi s klijentima s takvim smetnjama, važno je da imaju osnovna znanja o ciklusu seksualne reakcije muškaraca i žena, o najčešćim seksualnim smetnjama kod muškaraca i žena te o nekim metodama i tehnikama rada sa seksualnim problemima i izazovima. Također, važno je da sami budu pomireni sa svojom seksualnošću i da mogu, bez većih inhibicija, prihvatiti teme vezane uz seksualnost.

Na radionicama ćemo zajedno istraživati vlastitu seksualnost i sva iskustva koja su satkala vlastito seksualno biće. Također ćemo istražiti i neke pristupe te tehnike i metode koje možemo koristiti u radu s našim klijentima na njihovoj seksualnosti.

Način rada i ciljevi

Radionice su interaktivne, u svakoj se prožimaju teorija, iskustveni rad i praktično vježbanje metoda i tehnika koje koristimo u radu sa seksualnim izazovima i problemima. Ono što ćete radionicama dobiti je:

Osvještavanje

 • Osvještavanje osobnih vrijednosnih stavova, pristupa i uvjerenja
 • Osvještavanje kontakta sa vlastitim seksualnim bićem
 • Osvještavanje užitka u vlastitom životu

Stjecanje znanja

Stjecanje znanja i informacija o

 • ciklusu seksualne reakcije tijela,
 • muškim seksualnim smetnjama,
 • ženskim seksualnim smetnjama,
 • seksualnoj želji i smetnjama seksualne želje i
 • seksualnom ponašanju i seksualnim stavovima.

Stjecanje praktičnih vještina

 • Otvoren i znanjem podkrepljen razgovor o seksualnosti s klijentom/ima;
 • Mogućnost prepoznavanja seksualnih blokada i smetnji
 • Primjena nekih specifičnih metoda i tehnika

Organizacija radionica

Ciklus radionica odvit će se kroz pet radionica koje traju po dva dana. Svaki dan radionice traje 7 sati, u što je uključena i pauza za ručak od jednog sata i petnaest minuta. U svakoj radionici će biti prožeti iskustveni rad te teorijski principi.


Radionice se održavaju u Vinogradskoj 3, Zagreb, subotom i nedjeljom od 9:00 do 16:00 sati uz pauzu za ručak od 13:00 do 14:15 sati. 


Broj sudionika ograničen je na 10.

Kalendar

Raspored radionica po datumima

 • 4. i 5. studeni 2023.
 • 2. i 3. prosinac 2023.
 • 13. i 14. siječanj 2024.
 • 3. i 4. veljača 2024.
 • 2. i 3. ožujak 2024.

O voditeljici ciklusa

Nataša Barolin Belić je certificirana gestalt psihoterapeutkinja (ECP, EAGT) i certificirana seksualna terapeutkinja. Radi s pojedincima i parovima na njihovim osobnim i partnerskim promjenama. Ima zajedničku privatnu praksu sa svojim suprugom, Sandrom Belićem, (EAGT, ECP) u Zagrebu.
Četverogodišnju edukaciju iz Gestalt psihoterapije završila je na IGW-u, Institutu za integrativnu gestalt terapiju Würzburg, u Zagrebu.
Edukaciju iz seksualne terapije završila je pri Hrvatskom društvu za seksualnu terapiju u Zagrebu.
Završila je edukaciju iz Mindfulness stress relief metode „The Power of Awareness“ kod Tare Brach i Jacka Kornfielda pri UCLA (University of California) i „Znanstveni pristup Mindfulness-u“ na Sveučilištu Leiden, Nizozemska. Trenutno je u edukaciji iz MBSR kod Jon Kabat- Zinna.
Završila je II stupanj EMDR edukacije pri Hrvatsko-austrijskom trening centru.
Diplomirala je teologiju na Teološkom fakultetu u Osijeku.
Predsjednica je Hrvatskog društva za seksualnu terapiju.
Predavačica je i trenerica u edukaciji HDST-a za seksualne terapeutkinje/te.
Kao predavačica držala je veći broj predavanja o seksualnom zdravlju i seksualno zdravim vezama liječnicima obiteljske medicine, djelatnicima u obiteljskim centrima, psihoterapeutkinjama/ima, nevladinim udrugama i dr.

Cijena i upis ciklusa radionica

Upisi su trenutno zatvoreni.
Sva mjesta su popunjena!

Želite li biti informirani o novom terminu održavanja ciklusa radionica i o ostalim uslugama centra Budi svoj?
Registrirajte se na našim web stranicama!