Članci i razmišljanja – Objavljeni i neobjavljeni članci, odgovori na Vaša pitanja i razmišljanja koja smo odlučili podijeliti s Vama.
Temperament majke

Kakav je temperament Vašeg djeteta? (2. dio)

Nastavno na prethodni članak o temperamentu, u ovom članku opisat ćemo ostale karakteristike temperamenta djeteta. Primjetit ćete da su neke karakteristike prilično vezane i ukoliko dijete pokazuje jednu karakteristiku (primjerice dugo može usmjeravati pažnju na pojedinu aktivnost) veća je vjerojatnost da će i druga biti u sličnom smjeru (sukladno tome možda će ga biti jako […]

Više...

A što sada?

Ne postoji nešto što nas može pripremiti na roditeljstvo. No nekada ni nije poanta pripremiti se na nešto. Nekada je dovoljno prepustiti se.

Više...

Prava bliskost

Bliskost odlikuje komunikacija u kojoj je stalno prisutna spontanost. Zašto je tako teško postići intimu u s ljudima koji bi im trebali biti bliski?

Više...

Pokretači

Roditeljska uloga je vrlo važna i većina roditelja svojoj djeci žele najbolje u životu. Žele im da uspiju i da dobro prođu. Kako bi to osigurali, daju im vrlo jasne upute kako će to postići. Upute koje su i sami dobivali od svojih roditelja. S obzirom da svako dijete ima potrebu zadovoljiti svoje roditelje, djeca […]

Više...
1 2 3 9