27. srpnja 2016.

Budi svoj tim

   

Jelena Vrsaljko je rođena 1973. u Zagrebu gdje je završila Studij za socijalni rad pri Pravnom fakultetu.

Na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Lancasteru 2006. godine certificirana je za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha.

Iste godine završava i četverogodišnji Studij transakcijske analize kod profesorice Nade Žanko te stiče naziv specijalizant transakcijske analize.

Tijekom posljednih 9 godina stekla je bogato iskustvo u radu s klijentima, pohađala je preko 900 sati edukacije iz područja transkacijske analite (radionice, predavanja, supervizijske radionice).

2015. godine polaže ispit iz transakcijske analize pri Europskoj asocijaciji transakcijskih analitičara i stječe naziv certificiranog psihoterapeuta.

Do danas kontinuirano sudjeluje na edukacijama iz područja psihoterapije i coachinga. Svoje višegodišnje iskustvo vođenja treninga iz područja NLP‑a pretočila je u prvu knjigu hrvatskih autora iz tog područja “NLP—Uvod u osobni rast i razvoj“. Članica je INHNLP-a, HNLPD-a, EATA-e i UTA-e, strukovnih udruga NLP trenera i psihoterapeuta transakcijske analize. Osnivačica je Centra za edukaciju i savjetovanje Budi svoj u okviru kojeg održava NLP treninge i pruža usluge psihoterapije i savjetovanja. Danas drži treninge iz područja NLP-a, soft skills treninge, radionice za roditelje i partnere te pruža usluge psihoterapije i savjetovanja. Smatra da je osnova uspješnog roditeljstva, ostvarivanja u karijeri i ostvarivanja intimne veze rad na sebi, koji je osnova svih usluga koje pruža. Piše stručne i popularne članke za portale www.psihoportal.com, www.ordinacija.hr, www.roditelji.hr, časopise “Story kids”, „Mame i bebe“, “Sensa” te „Vite“. Udana je i majka male Tonke. Šestogodišnje dijete izvrstan je alibi za necenzurirano pokazivanje djeteta u sebi. Svoje slobodno vrijeme voli provoditi istražujući seoska gospodarstva u okolici Zagreba i šire, isprobavajući zajedno s mužem nove recepte, ludujući i igrajući se s Tonkom…. Jako voli planirati putovanja i putovati, igrati se, čitati, gledati dobre filmove, fotografirati i “sređivati” fotografije, družiti se s prijateljima, jedriti i skijati…

Mrzi tripice, hladetinu i komarce!

Kristina Bačkonja je diplomirani psiholog s iskustvom rada u sustavu socijalne skrbi.

Radila je u Centru za socijalnu skrb u timu za brak i obitelj te kao psiholog u domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Uz bogato iskustvo rada s obiteljima stekla je i puno znanja u radu s djecom kao vanjski suradnik Centra za socijalnu skrb u provođenju mjere nadzora nad roditeljskom skrbi.

Uz formalno obrazovanje na studiju psihologije, Kristina je prošla i edukaciju razvijanja terapeutskih vještina: igra i ekspresivne tehnike u psihoterapiji te praktičarski i majstorski trening neurolingvističkog programiranja.

Na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvisitčku psihologiju u Arizoni 2013. godine Kristina je certificirana za trenera neurolingvističkog programiranja (NLP-a), trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja(HNLP-a) te coacha.

Danas je zaposlena u Centru za edukaciju i savjetovanje Budi svoj gdje zajedno s Jelenom Vrsaljko vodi treninge NLP-a, specijalizirane treninge, radionice. Između ostalog pruža i savjetodavne usluge pri čemu odlično kombinira sva znanja iz psihologije i neurolinvističkog programiranja kao i svoju urođenu empatiju. S obzirom da je njezino posebno omiljeno područje rad s djecom i adolescentima, Kristina u okviru centra Budi svoj pruža usluge individualnog i grupnog rada sa djecom i adolescentima s velikim veseljem i užitkom. Kristina surađuje sa portalima: www.klinfo.hr, www.ordinacija.hr, za koje piše stručne članke i odgovara na pitanja njihovih čitatelja. Osim navedenog, surađuje sa dnevnim i mjesečnim novinama te daje komentare za lokalne i nacionalne radio i TV postaje. Slobodno vrijeme najradije provodi čitajući, u šetnji prirodom, planinareći, gledajući filmove. Voli i putovati, plivati, dizajn interijera, a OBOŽAVA životinje, posebno pse. Veliki je gurman što se ne može primijetiti na njenoj figuri.