Što nudimo

Go to Savjetovanje za roditelje

Savjetovanje za roditelje

Iznalaženje rješenja za različite situacije s kojima se roditelj susreće na zadovoljstvo i roditelja i adolescenta.

Go to Savjetovanje za mlade

Savjetovanje za mlade

Ponekad riječ sa strane pomogne više od onih koji su tu od rođenja. Baš zato što je perspektiva drukčija.

Go to Supervizija za stručnjake

Supervizija za stručnjake

Supervizija i psihološka edukacija za stručnjake koji rade s mladima.

Poruka roditeljima

Kroz stručni rad u institucijama za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, Jelena i Kristina su uvidjele da su mladi poput platna na kojem svi mi odrasli ostavljamo svoj trag. Biti dio života jednog adolescenta je neprocjenjivo, predivno iskustvo koje sa sobom nosi puno lijepih trenutaka ali i dvojbi i izazova. Kako često tijekom svog rada na mnoga pitanja nisu dobivale odgovore niti pomoć, te se i danas susreću s očajnim roditeljima i stručnjacima koji se nemaju kome obratiti za savjet, Jelena i Kristina su to odlučile promijeniti. Osim bogatog iskustva odlikuju ih i stručne kompetencije socijalnog radnika i psihologa te vještine i znanja transakcijske analize i neurolingvističkog programiranja. Njihov svakodnevni rad bazira se na edukacijama, psihoterapiji i savjetovanju, s ciljem omogućavanja njihovim klijentima promjenu i unutarnji osjećaj zadovoljstva.

U današnje vrijeme, kada su roditelji opterećeni osnovnim egzistencijalnim pitanjima (otplata kredita, presipavanje „iz šupljeg u prazno“) i pogubljeni u sustavu vrijednosti koje im nameće materijalsitičko društvo, smatramo da je nužno dati im podršku i naučiti ih kako da sve svoje roditeljske vještine iskoriste da svoje dijete usmjere prema sretnom i ispunjenom životu.

Biti roditelj nije lako, a u razdoblju adolescencije mnogi roditelji osjećaju kao da su stali pred zid, kao da više nemaju kontrolu nad svim onim što se njihovoj djeci u ovom osjetljivom periodu nudi i prezentira poželjnim.

No, činjenica jest da vaša djeca (iako vam se možda tako ne čini) i u ovom razdoblju trebaju svoje roditelje, da žele vašu podršku i savjete, a kako bi uspjeli zadržati dobar odnos s djecom i olakšati i sebi i njima, postoje jednostavni i učinkoviti načini koje možda sami niste uspjeli osvjestiti. Upravo iz tog razloga odlučili smo osmisliti program za roditelje u kojemu će osnažiti svoje postojeće vještine, gdje će imati priliku propitati svoje metode, ali i dobiti podršku i poticaj drugih roditelja koji se nalaze u sličnoj situaciji te voditeljica programa s bogatim iskustvom rada s adolescentima.

Period adolescencije je izuzetno stresno razdoblje za svaku mladu osobu, a kako bi uspješno razriješila sve konflikte s kojima se susreće nužna je podrška osobe od povjerenja kojoj se može obratiti.

U moru informacija koje nude razni mediji, savjeta prijatelja, poznanika ili obitelji, mladi se često pogube te im je ponekad potreban savjet stručne osobe. Objašnjenje što se s njima događa, je li njihovo ponašanje „normalno“, kako da razgovaraju s roditeljima s kojima nikako ne mogu naći „zajednički jezik“, kako da se postave u prijateljskim ili ljubavnim odnosima, što kada imaju problema s učenjem ili profesorima, vrijedne su informacije za koje bismo i sami voljeli da smo ih dobili kao adolescenti.

Smatramo da je mladima nužna podrška i razumijevanje, razgovor ili poneki savjet kako bi što lakše prošli kroz period u kojemu se pred njih postavljaju sve veći zahtjevi okoline, ali i u kojem i sami od sebe očekuju mnogo.

Na kraju, mladi trebaju imati na umu da ovaj period sa sobom nosi i mnogo divnih uspomena, da u njemu postaju samostalne, zrele i odgovorne osobe i kreću prema novim izazovima koje će život staviti pred njih.

Zanimljivosti